Ελλάδα

Πήγε να μαζέψει τα δίχτυα του και έπεσε στη θάλασσα - Αγνοείται το σκάφος του

Πήγε να μαζέψει τα δίχτυα του και έπεσε στη θάλασσα - Αγνοείται το σκάφος του
Σήμερα το πρωί η Λιμενική Αρχή Σύβοτων, ενημερώθηκε ότι στη βραχώδη ακτή του νότιου άκρου της νησίδας “Μουρτεμένου”, βρίσκεται τραυματισμένος επαγγελματίας ψαράς, με το σκάφος του να αγνοείται.

Όπως μεταφέρει το epirus-tv περιπολικό σκάφος του Λιμενικού έσπευσε άμεσα στην περιοχή, όπου εντόπισε σε βραχώδη ακτή, τραυματισμένο τον 62χρονο ψαρά, κυβερνήτη και μοναδικό επιβαίνοντα στο σκάφος ''Μαϊστράλι'' Σ. Ηρακλείου 423, ο οποίος είχε καταφέρει να βγει κολυμπώντας στην ακτή.

Οπως ο ίδιος ανέφερε κατά την προσπάθεια που έκανε για να ανασύρει τα δίχτυα και λόγω των καιρικών συνθηκών, το σκάφος του προσέκρουσε στη βραχώδη ακτή, με αποτέλεσμα ο ίδιος να πέσει στη θάλασσα και το σκάφος του να βυθιστεί .

Ο 62χρονος μεταφέρθηκε με περιπολικό σκάφος του Λιμενικό Σώματος στο λιμάνι Συβότων και από εκεί διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών.

Από το περιστατικό,σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Λιμενικού, δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το σκάφος 'Μαϊστράλι'' πρόκειται να ανελκυστεί με μέριμνα του ιδιοκτήτη του.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Συβότων του Κεντρικού Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.