Ελλάδα

Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις ζητούν από τον Παυλόπουλο να μην παραδώσει τη Μακεδονία

Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις ζητούν από τον Παυλόπουλο να μην παραδώσει τη Μακεδονία
Με μια ανοιχτή επιστολή που έχει αποδέκτη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι Παμμακεδονικές Ενώσεις ΗΠΑ, Αυστραλίας, Καναδά, Αφρικής αλλά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων των Μακεδόνων ζητούν από τον Προκόπη Παυλόπουλο να πει το μεγάλο «όχι» στη συμφωνία για την ονομασία της πΓΔΜ και να μην παραδώσει τη Μακεδονία.

Οι υπογράφοντες, αφού επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση αγνόησε τη βούληση του ελληνικού λαού έναντι της σύνθετης ονομασίας όπως αυτή εκφράστηκε στα μεγάλα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας αλλά και στα πρόσφατα συλλαλητήρια που έγιναν σε 24 πόλεις της Ελλάδας, υπενθυμίζουν την επιστολή του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου Βασίλειου Νικολόπουλου.

Σε αυτή ο έγκριτος νομικός έκανε λόγο για εσχάτη προδοσία «που εμπίπτει εξ ολοκλήρου στην εθνική και ηθική υπόσταση της επαίσχυντης και αξιοκατάκριτης αυτής εθνικοπροδοτικής πράξης», και σημείωνε ότι ο μόνος που μπορεί να αποτρέψει τις εξελίξεις είναι ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου προέτρεπε τον Προκόπη Παυλόπουλο να ζητήσει δημοψήφισμα και αν η κυβέρνηση αρνηθεί να υποβάλει την παραίτησή του, ώστε «να μην γίνει συνένοχος σε μια τόσο μεγάλη προδοσία».

Την προτροπή αυτή προσυπογράφουν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις, και με αυτόν τον τρόπο κλείνει η επιστολή τους η οποία κοινοποιείται και στους Έλληνες βουλευτές.

Πηγή: pontosnews