Ελλάδα

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στο Μάτι - Κρανίου τόπος, καμμένα αυτοκίνητα και δυστυχία (pic)

photo: ΑΠΕ - ΜΠΕ photo: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Εικόνες βιβλικής καταστροφής. Εθνική τραγωδία με εικόνες «γροθιά στο στομάχι». Καμμένα αυτοκίνητα, καμμένα σπίτια και βιος που φτιάχτηκε με πολύ κόπο μέσα σε μια στιγμή να γίνεται στάχτη.

Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 49 θύματα. Έχουμε σε διάφορα νοσοκομεία της Αθήνας πάνω από 150 τραυματίες εκ των οποίων 11 διασωληνωμένοι.

25 άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί, αγκαλιασμένοι, σε ένα οικόπεδο μια ανάσα από τη θάλασσα.

fotia9010

Οι άνθρωποι αυτοί προσπάθησαν όχι να σώσουν την περιουσία τους, αλλά να σώσουν τη ζωή τους. Και δεν τα κατάφεραν.

Οπως αποκαλύπτεται πρόκειται για μόνιμους κατοίκους της περιοχής και παραθεριστές οι οποίοι εγκλωβίστηκαν από τη φωτιά και προσπάθησαν να προσεγγίσουν την παραλία στο Κόκκινο Λιμανάκι, στην περιοχή Αργυρή Ακτή για να τους παραλάβουν τα πλοιάρια που από νωρίς επιχειρούσαν διασώσεις.

fotia9009

Προφανώς περιμένοντας να διασωθούν από θαλάσσης και προφανώς καθώς η φωτιά τους κύκλωνε, εγκατέλειψαν τα αυτοκίνητά τους και βρήκαν καταφύγιο στο οικόπεδο αυτό, το οποίο βρίσκεται πάνω από τη θάλασσα και ήταν ανοικτό, κάτι που προφανώς τους έκανε να νιώθουν πιο ασφαλείς.

FOTIA9008

Ωστόσο, η φωτιά τους κύκλωσε και έχασαν όλοι τη ζωή τους. Κάποιοι βρέθηκαν νεκροί με εγκαύματα από τη φωτιά, κάποιοι άλλοι είχαν πνιγεί από τους καπνούς.

ΦΩΤΙΑ

FOTIA9014