Ελλάδα

Εκατοντάδες κλήσεις για βοήθεια λόγω της πλημμύρας στην βόρεια Αττική (pics)

photo: ΑΠΕ photo: ΑΠΕ
Προβλήματα προκάλεσε η νεροποντή που έπληξε νωρίτερα περιοχές των βορείων προαστίων και ειδικότερα το Μαρούσι και την Κηφισιά. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Αττικής Γιώργου Καραμέρου, ο οποίος δήλωσε πως θα είναι «θαύμα εάν δεν θρηνήσουμε νεκρό» και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους!

Έως τώρα πάντως, σύμφωνα με την Υπηρεσία, δεν υπάρχουν καταγγελίες για εγκλωβισμένους ή αγνοούμενους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα προκλήθηκε σε αυτοσχέδιο χώρο στάθμευσης κοντά στο παλιό εργοστάσιο της ΗΒΗ, όπου σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Αττικής Γιώργο Καραμέρο καλύφθηκαν από τα νερά 200 οχήματα, χωρίς όμως να εγκλωβιστεί κάποιος οδηγός.

Διακόπηκε η κυκλοφορία στους δρόμους Αγίου Αθανασίου και Αγίου Ελευθεριου στο Μαρούσι, ενώ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη γέφυρα Ερυμάνθου στην Κηφισιά και στον παράδρομο της νέας εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος του σούπερ μάρκετ «Βασιλόπουλος», στη Νέα Ερυθραία.

Εν τω μεταξύ πολλά αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές όταν πλημμύρισε χώρος στάθμευσης στο Μαρούσι, πίσω από το Ιατρικό Κέντρο.

marousi plimmira11

Οι περισσότερες κλήσεις, σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής, αφορούν απεγκλωβισμούς οδηγών από Μαρούσι και Κηφισιά. Λίγο πριν τις 13:00 το μεσημέρι, ξεκίνησε ισχυρή καταιγίδα στα βόρεια προάστια, ενώ σταδιακά τα φαινόμενα επεκτείνονται σε όλο το Λεκανοπέδιο.Από την εκδήλωση της καταιγίδας, η Πυροσβεστική έχει ήδη δεχθεί περίπου 140 κλήσεις από περιοχές στα βόρεια της Αττικής και ειδικότερα από Βόρεια Πεντέλη, Κηφισιά, Μαρούσι και Βριλήσσια.

marousi plimmira22

Πολλοί κεντρικοί δρόμοι πλημμύρισαν, όπως η Αμαρουσίου Χαλανδρίου και όλα τα γύρω στενά, ενώ πρωτόγνωροι είναι οι όγκοι νερού και στην Κηφισιά! Λόγω της βροχής η κυκλοφορία των οχημάτων στην άνοδο της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας πραγματοποιείται με δυσκολία από το ύψος της Λυκόβρυσης έως και το ύψος της Νέας Ερυθραίας.

Έκκληση στους πολίτες να μην κυκλοφορούν πεζή στην Αμαρουσίου – Χαλανδρίου και την Κονίτσης, λόγω της έντονης βροχόπτωσης απηύθυνε μέσω στου ΣΚΑΙ ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Γιώργος Καραμέρος. «Υπάρχουν τεράστιοι όγκοι νερού στην Αμαρουσίου – Χαλανδρίου στο ύψος της εκκλησίας του Αγίου Ελευθερίου. Υπάρχει ένα παλιό αμαξοστάσιο του δήμου Αμαρουσίου πάνω στο ρέμα της Σαπφούς, έχει βγει το νερό..» είπε.

Σε έκτακτο δελτίο καιρού που είχε εκδώσει η ΕΜΥ, η κακοκαιρία θα επηρεάσει κατά διαστήματα την Αττική το μεσημέρι και το απόγευμα. Επίσης, θα πληγούν κατά διαστήματα μέχρι και το βράδυ η κεντρική Μακεδονία (κυρίως η Χαλκιδική), η Θεσσαλία, οι Σποράδες και η Εύβοια.

Αναλυτικότερα:

Την Πέμπτη (26-07-18):

Α. Κατά διαστήματα, μέχρι και τις βραδινές ώρες, την Κεντρική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια.

Β. Κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, τα υπόλοιπα ηπειρωτικά (περιλαμβανομένης και της Αττικής)

Την Παρασκευή (27-07-18):

Κατά διαστήματα, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, τα ηπειρωτικά (περιλαμβανομένης πιθανής και της Αττικής) και πιθανώς τις Σποράδες και το Βόρειο Αιγαίο.