Ελλάδα

Τομάσο Ντε Μπενεντέτι: Ποιος είναι ο Ιταλός που έστησε το fake news για το θάνατο Γαβρά

Τομάσο Ντε Μπενεντέτι: Ποιος είναι ο Ιταλός που έστησε το fake news για το θάνατο Γαβρά
Συνέβη και αυτό. Στον κόσμο των fake news κάποιοι «πέθαναν» τον Κώστα Γαβρά και μάλιστα από fake λογαριασμό στο Twitter που υποτίθεται ότι ανήκε στη νέα υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, ένας λογαριασμός βέβαια που φαίνεται ότι άνοιξε μόλις χθες και ήταν hoax του Ιταλού Τομάσο Ντε Μπενεντέτι.

Όμως ο συγκεκριμένος λογαριασμός, δεν ανήκει στην Μυρσίνη Ζορμπά, αλλά πρόκειται για δημιούργημα του Τομάσο Ντε Μπενεντέτι, ενός Ιταλού δημοσιογράφου, ο οποίος είναι «διάσημος» για τα Fake News που διαδίδει.

Φυσικά ο Κώστας Γαβράς δεν είναι ο πρώτος διάσημος τον οποίο έχει “πεθάνει” ο Ντε Μπενεντέτι, παρασύροντας διεθνή ΜΜΕ. Γιατί το κάνει; Για να εκθέσει τα media, όπως λέει ο ίδιος.

Τομάσο Ντε Μπενεντέτι: «Στήνει παγίδες» στα ΜΜΕ

{https://twitter.com/TDebNews/status/1035153092826869765}

Ο συγκεκριμένος λογαριασμός αποτέλεσε ένα ακόμα δημιούργημα του Τομάσο Ντε Μπενεντέτι, ενός Ιταλού δημοσιογράφου, ο οποίος είναι γνωστός για τα Fake News.

Πριν τον Κώστα Γαβρά, θύματα της δραστηριότητάς του Ντε Μπενεντέτι είχαν πέσει ο Πάπας, ο Φιντέλ Κάστρο και ο Πέδρο Αλμοδοβάρ…. Οπως έχει υποστηρίξει και ο ίδιος ο Ντε Μπενεντέτι, σε μια προσπάθεια να εξηγήσει την επιθυμία του να καταδείξει το πόσο αναξιόπιστα είναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως πηγή ειδήσεων και το πόσο εύκολα μπορούν να ξεγελαστούν τα μέσα ενημέρωσης, «το Twitter “δουλεύει” καλά για τους θανάτους».

Ο Τομάσο Ντε Μπενεντέτι, δηλώνει δημοσιογράφος, συγγραφέας και δάσκαλος σε ένα σχολείο της Ρώμης. Εγινε διάσημος στήνοντας παγίδες σε μεγάλες ιταλικές εφημερίδες τις οποίες έπεισε να δημοσιεύσουν μια σειρά από συνεντεύξεις με πρόσωπα διεθνούς φήμης, τις οποίες όμως ποτέ δεν πήρε….

Συγγραφείς όπως ο Τζον Γκρίσαμ, ο Άρθουρ Μίλερ, ο Ζοζέ Σαραμάγκου, Μάριο Βάρκας Λιόσα, Φίλιπ Ροθ, πολιτικοί, όπως ο Μιχαήλ Γκορμπατζόφ, πνευματικοί ηγέτες όπως ο Δαλάι Λάμα και ο Πάπας Βενέδικτος ήταν κάποιοι από αυτούς .

Ο Ντε Μπενεντέτι ξεσκεπάστηκε όταν ο Φίλιπ Ροθ κλήθηκε να σχολιάσει τα επικριτικά σχόλια που «έκανε» σε μια ιταλική εφημερίδα για τον Μπαράκ Ομπάμα, με τον συγγραφέα να αρνείται ότι είχε δώσει τη συγκεκριμένη συνέντευξη...

Από το 2011, ο Ντε Μπενεντέτι επιδίδεται στη δημιουργία ψεύτικων λογαριασμών στο Twitter, «υποδυόμενος» προσωπικότητες παγκόσμιου βεληνεκούς, διασπείροντας μέσα από αυτούς ψευδείς ειδήσεις.

{https://twitter.com/TommasoDeBenede}

Περιγράφοντας ο ίδιος τον εαυτό του, σε μια συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Guardianπριν από έξι χρόνια, όταν αποκαλύφθηκε η δραστηριότητά του, έκανε λόγο για έναν «κανονικό άνθρωπο... προφανώς με πολλές εμμονές!

Ο Τομάσο Ντε Μπενεντέτι γεννήθηκε το 1969, είναι Ιταλός δημοσιογράφος και πλέον εργάζεται ως δάσκαλος στη Ρώμη. Ο πατέρας δυο παιδιών έχει ως χόμπι το να κυκλοφορεί fake news στο διαδίκτυο κάτι που έκανε τακτικά και όταν δούλευε ως αρθρογράφος σε εφημερίδες της Ιταλίας.