Ελλάδα

Ο «Ορέστης» θα σαρώσει τη χώρα- Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

photo: Eurokinissi photo: Eurokinissi
Η κακοκαιρία είναι προ των πυλών και ο «Ορέστης» αναμένεται να σαρώσει τη χώρα. Σε ισχύ είναι από σήμερα, Δευτέρα το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ.

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός με κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας τις βροχές και τις καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές και δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.

Σήμερα Δευτέρα, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, με εξαίρεση την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, στα δυτικά κυρίως τμήματα της Κρήτης και πιθανόν κατά περιόδους στις Σποράδες.

Τα φαινόμενα θα πλήττουν κυρίως το Ιόνιο μέχρι και το μεσημέρι κι έπειτα αναμένεται να επηρεάσουν περιοχές της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεων έως 7 μποφόρ θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο, ενώ στο Ιόνιο θα επικρατήσουν άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις που θα φτάνουν τα 7-8 και πιθανόν τοπικά τα 9 μποφόρ.

Δείτε την πορεία του Ορέστη: