Ελλάδα

Αστυνομικοί τραυματίστηκαν από επίθεση με μάρμαρα - Δε λειτουργούσε ο ασύρματος για να καλέσουν βοήθεια (pics)

photo: Eurokinissi photo: Eurokinissi
Είχαν συλλάβει τον δράστη πριν από λίγους μήνες και τον είδαν και πάλι έξω από τα κάγκελα της φυλακής. 

Πιο αναλυτικά, η εν λόγω υπόθεση ξεκινά με τον έλεγχο που επιχείρησαν να κάνουν οι αστυνομικοί σε τρεις Ρομά, μεταξύ των οποίων και εκείνος που είχαν συλλάβει στο πρόσφατο παρελθόν.

astynomikoi10

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, επιχείρησαν να κάνουν έλεγχο στο αυτοκίνητο τους που είχε δυνατή μουσική και στο οποίο όλοι οι επιβαίνοντες είχαν καταναλώσει αλκοόλ. Τότε, περίπου 30 μέλη του καταυλισμού άρχισαν να πετούν πέτρες και μάρμαρα κατά των αστυνομικών, ενώ κάποιοι πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό τους. Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν επίσης στον αέρα και κάλεσαν ενισχύσεις. Το «κάλεσμα» έγινε από έναν αστυνομικό που κατόρθωσε να ξεφύγει και να επικοινωνήσει με το κέντρο επιχειρήσεων με το κινητό του τηλέφωνο.

Δεν λειτουργούσε ο ασύρματος του περιπολικού για να καλέσουν σε βοήθεια οι αστυνομικοί και τελικά ο ένας από αυτούς κατάφερε να επικοινωνήσει με το κέντρο μέσω κινητού, αυτό απόκάλυψε μιλώντας στο πρωινό του ΑΝΤ1 ο Γενικός Γραμματέας Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος.

astynomikoi3

astynomikoi4

Το προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει: «Τώρα άραγε σε ποιον θα διατάξετε ΕΔΕ; Βαρεθήκαμε να επισκεπτόμαστε συνεχώς τα επείγοντα του 401. Ουδείς Αξιωματικός επισκέφτηκε τους τραυματίες συναδέλφους στο Νοσοκομείο, παρ’ ότι εμείς παραμείναμε για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Αλλά ποιος να έρθει; Φοβόταν όλοι μήπως φεύγοντας από το γραφείο τους αποστρατευτούν, οπότε προτίμησαν να μείνουν εκεί.».