Ελλάδα

«Νιώθω σαν να μην ήμουν εγώ αυτή που το έκανε» είπε η 19χρονη μητροκτόνος από την Πετρούπολη

photo: Eurokinissi photo: Eurokinissi
Η 19χρονη μητροκτόνος μιλώντας στον ΣΚΑΪ περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε στη φυλακή αλλά και το γεγονός ότι οι μόνοι άνθρωποι που την στήριξαν ήταν η αδερφική της φίλη και ο αδερφός της. 

Πιο αναλυτικά, η νεαρή κοπέλα που με βάση τις πληροφορίες σκότωσε μαζί με τη μητέρα της το μωρό της και το πέταξε στα σκουπίδια υπογράμμισε τα εξής: «Νιώθω σαν να μην ήμουν εγώ αυτή που το έκανε. Σαν να ήταν κάποια άλλη, ζητώ συγγνώμη από την κοινωνία. Μιλάω με πνευματικό κι ευχαριστώ το θεό, που είμαι και πάλι». 

Μίλησε μάλιστα και για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που πέρασε, όταν στην τρυφερή ηλικία των 12 ετών έχασε τον πατέρα της. Ενώ περιέγραψε και τις δυσκολίες που περνούσε η μητέρα της όταν πέθανε ο σύζυγός της αλλά και τον σχολικό εκφοβισμό που υπέστη η ίδια λόγω των κιλών της. 

Σχετικά με τη σχέση που έκανε και έμεινε έγκυος μόλις στα 16 της χρόνια αναφέρει πως «Την πρώτη φορά ένιωσα ότι ντρόπιασα την οικογένεια μου, που μου συνέβη αυτό» ενώ την αποδίδει στο άγχος της να γίνει αποδεκτή από τον κοινωνικό της περίγυρο. 

Παρόλα αυτά, η φυσική της τάση να θέλει να ευχαριστήσει τους άλλους εις βάρος του εαυτού της την οδήγησε στο να μην βάζει όρια και στην επόμενη της σχέση με αποτέλεσμα την δεύτερη ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη με την φρικτή κατάληξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την γνωμάτευση ειδικών, η 19χρονη παρουσίασε πρόωρη οξεία επιλόχεια κατάθλιψη με αποτέλεσμα να προβεί στην αποτρόπαια αυτή πράξη.