Ελλάδα

Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο γα την προσβασιμότητα στα κρατικά site και εφαρμογές

Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο γα την προσβασιμότητα στα κρατικά site και εφαρμογές
Σε δημόσια διαβούλευση έθεσε το νομοσχέδιο για την προσβασιμότητα των κρατικών ιστότοπων και εφαρμογών κινητών τηλεφώνων η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ενόψει της ενσωμάτωσης της Οδηγίας 2016/2102 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 26ης Οκτωβρίου 2016 για την προσβασιμότητα των ιστότοπων και των εφαρμογών για φορητές συσκευές των οργανισμών του δημόσιου τομέα στην ελληνική έννομη τάξη, καλεί τους άμεσα ενδιαφερόμενους φορείς να συμμετάσχουν καταθέτοντας προτάσεις και παρατηρήσεις επί του υποβληθέντος σχεδίου νόμου.

Όπως αναφέρει στην εισήγηση της η υπουργός, η ευρεία συμμετοχή των πολιτών θα είναι ιδιαιτέρως εποικοδομητική, προκειμένου το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης να εξετάσει τις προτάσεις και να προβεί, όπου κριθεί απαραίτητο, σε τροποποιήσεις του σχεδίου νόμου, πριν την προώθησή του προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων.

Η διαβούλευση του παρόντος σχεδίου νόμου αρχίζει την Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 10.00 και ολοκληρώνεται την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου και ώρα 14.00.

Σκοπός του νομοσχεδίου είναι η ενσωμάτωση στην ελληνική έννομη τάξη της Οδηγίας 2016/2102 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 26ης Οκτωβρίου 2016 για την προσβασιμότητα των ιστότοπων και των εφαρμογών για φορητές συσκευές των οργανισμών του δημόσιου τομέα.

Με τις διατάξεις του νομοσχεδίου καθιερώνονται οι ελάχιστοι όροι, προϋποθέσεις και απαιτήσεις για τη λειτουργία των ιστότοπων και των εφαρμογών για φορητές συσκευές των φορέων του δημόσιου τομέα, με σκοπό τη διευκόλυνση της προσβασιμότητας αυτών από τους χρήστες, ιδίως τα άτομα με αναπηρίες, σε συμμόρφωση με τις διατάξεις της Οδηγίας 2016/2102 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 26ης Οκτωβρίου 2016 για την «προσβασιμότητα των ιστότοπων και των εφαρμογών για φορητές συσκευές των οργανισμών του δημόσιου τομέα»