Ελλάδα

Ισίδωρος Ντογιάκος: Ένα κιλό πυρίτιδα είχε ο εκρηκτικός μηχανισμός - Πιθανή σχέση με «Πυρήνες της Φωτιάς»

Photo: Eurokinissi Photo: Eurokinissi
Στο μικροσκόπιο των ερευνών βρίσκεται ο εκρηκτικός μηχανισμός που εντοπίστηκε χθες στο σπίτι του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου.

Οι αρχές εξετάζουν τυχόν αποτυπώματα αλλά και DNA, ενώ η συγκεκριμένη συνδεσμολογία, σύμφωνα με την Αστυνομία, θυμίζει άλλες τρομοκρατικές βομβιστικές επιθέσεις, των «Πυρήνων της Φωτιάς», ωστόσο, δεν μπορεί να αποκλειστεί και η σύνδεση με οποιαδήποτε άλλη οργάνωση, καθώς, μέχρι ώρας δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης.

Η βόμβα, που εξουδετερώθηκε εγκαίρως από πυροτεχνουργούς, περιείχε ένα κιλό πυρίτιδας, φαίνεται πως δεν ήταν ικανή να προκαλέσει μεγάλη ζημιά, γεγονός που οδηγεί τους αστυνομικούς στην εκτίμηση πως όποιος την αρμολόγησε δεν ήταν ιδιαίτερα έμπειρος.

Η βόμβα αποτελούνταν από επιτραπέζιο ρολόι, μία μπαταρία, καλωδιώσεις και πυροκροτητή.

Ο κ. Ντογιάκος δήλωσε πως δεν έχει δεχτεί απειλές, ούτε χειρίζεται επί του παρόντος κάποια υπόθεση που να τον βάζει στο στόχαστρο.

«Από καθαρή τύχη δεν εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός και δεν κινδύνευσαν άνθρωποι», προσέθεσε.

Το προειδοποιητικό τηλεφώνημα σε ιστοσελίδα έγινε στις 4 τα ξημερώματα, σύμφωνα με τα οποία επρόκειτο να εκραγεί βόμβα σε 20' στην οδό Αδραμυτίου 18, στον Βύρωνα. «Δεν είναι φάρσα», είπε ο άγνωστος που τηλεφώνησε.

Ντογιάκος: Δεν χειρίζομαι κάποια υπόθεση που να έγινε αιτία να στοχοποιηθώ

«Από τύχη δεν εξερράγη ο μηχανισμός και δεν κινδύνεψαν άνθρωποι», δήλωσε μεταξύ άλλων ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου μετά το περιστατικό.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ανέφερε πως δεν χειρίζεται στην παρούσα χρονική στιγμή καμία υπόθεση που να «πηγαίνει το μυαλό μου ότι έγινε αιτία για να στοχοποιηθώ», ενώ επεσήμανε πως δεν έχει δεχθεί απειλές ή προειδοποιητικά μηνύματα ότι βρίσκεται στο στόχαστρο τρομοκρατικής ομάδας.

Ο κ. Ντογιάκος, που στο παρελθόν έχει χειριστεί σοβαρές υποθέσεις όπως αυτή της Χρυσής Αυγής, υπηρετεί για περισσότερα από 30 χρόνια στο Σώμα και είχε εκλεγεί για δύο θητείες από τους συναδέλφους του στη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών.