Ελλάδα

H «Πηνελόπη» κινείται απειλητικά - Χιόνια και κακοκαιρία σε όλη την χώρα (pics + videos)

photo: Eurokinissi photo: Eurokinissi
Η κακοκαιρία «Πηνελόπη» κινείται απειλητικά προς τη χώρα μας προκαλώντας καταρρακτώδεις βροχές κι έντονες χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές. 

Πιο αναλυτικά, χιονοπτώσεις έφερε όπως αναμενόταν στα ορεινά του ν. Καρδίτσας το βαρομετρικό χαμηλό «Πηνελόπη».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του KarditsaLive.Net οι πρώτες χιονοπτώσεις ξεκίνησαν τις βραδινές ώρες της Τετάρτης στις κορυφές των βουνών και μετά τα μεσάνυχτα σταδιακά κατέβηκαν και σε χαμηλότερο υψόμετρο.

karditsa2

Νωρίς το πρωί (08.30) χιονόστρωση παρατηρήθηκε από τα 800 περίπου μέτρα με την ευρύτερη περιοχή της λίμνης Πλαστήρα να έχει «ντυθεί» στα λευκά, χιονόπτωση υπάρχει πάνω από τη Ρεντίνα ενώ στους αυχένες Αγίου Νικολάου και Τυμπάνου (1600μ.) υπάρχει ύψος χιονιού περί τα 15 εκατοστά με τη θερμοκρασία στην περιοχή είναι στους -2 με τη μηχανήματα της Π.Ε. Καρδίτσας να προχωρούν σε καθαρισμούς.

Επισημαίνουμε ότι οι οδηγοί οχημάτων που θα κινηθούν στις αντίστοιχες περιοχές θα πρέπει να έχουν εφοδιασμένα τα οχήματά τους κατάλληλα (χιονολάστιχα, αντιολισθητικές αλυσίδες) ώστε να μην συναντήσουν προβλήματα.

Παράλληλα, ολονύχτιο θρίλερ έζησαν κι οι κάτοικοι της Λέσβου σε πολλές περιοχές του νησιού, από τις καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε σπίτια, οδικό δίκτυο, ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απεγκλώβισαν πολλούς ανθρώπους που κινδύνεψε ακόμα και η ζωή τους.

lesvos1

Μία γυναίκα προσπάθησε να περάσει κάθετα ένα δρόμο που είχε πλημμυρίσει από παρακείμενο ποτάμι.

Το αυτοκίνητό τους παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και η ίδια είχε εγκλωβιστεί μέσα σ’ αυτό.

lesvos2

Η έγκαιρη επέμβαση των ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είχε σαν αποτέλεσμα να απεγκλωβίσουν τη γυναίκα η οποία παρασυρόταν μαζί με το αυτοκίνητό της προς το ποτάμι.

Ο ιερέας του Παλαιοκήπου εγκλωβίστηκε μέσα στο σπίτι του το οποίο πλημμύρισε και χρειάστηκε και εκεί η επέμβαση των ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να τον απεγκλωβίσουν.

lesvos3

Αίσιο τέλος είχε και η περιπέτεια μίας οικογένειας επίσης στον Παλαιόκηπο που τα μέλη της είχαν εγκλωβιστεί από το νερό μέσα στο σπίτι τους και οι πυροσβέστες του έβγαλαν έξω με ασφάλεια.

Χιόνια σημειώθηκαν και σε περιοχές του Έβρου. Το τρίγωνο χωριά του δήμου Διδυμοτείχου και η πόλη της Ορεστιάδας δέχονται νιφάδες χιονιού εδώ και ώρα, το πρώτο χιόνι για το φετινό χειμώνα.

thraki1

thraki2

 

Στους δρόμους έχουν κάνει την εμφάνιση τους εκχιονιστικά και αλατιέρες για να παραμείνουν ανοιχτοί.

Σφοδρή χιονόπτωση σημειώθηκε τα ξημερώματα σε όλα τα ορεινά των Τρικάλων πάνω από τα 600 μέτρα. Η χιονόπτωση άρχισε και σε πιο χαμηλό υψόμετρο καθώς η θερμοκρασία πέφτει συνεχώς και δεν αποκλείεται σήμερα να δούμε νιφάδες χιονιού ακόμη και σε Καλαμπάκα και Πύλη.

trikala2

Στα πεδινά βρέχει καταρρακτωδώς με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται στους 5 βαθμούς Κελσίου.

Τις πρώτες νιφάδες χιονιού, δε, είδαμε και στην Πάρνηθα σήμερα το μεσημέρι.

Το βίντεο από το καταφύγιο «Μπάφι» δείχνει πως η κακοκαιρία δε θ αυποχωρήσει εύκολα. 

NETWORK