Ελλάδα

Χιόνια: Η Ελλάδα «ντύθηκε στα λευκά» - Εντυπωσιακές εικόνες και βίντεο

photo: Eurokinissi photo: Eurokinissi
Η μισή Ελλάδα έχει «ντυθεί στα λευκά» ενώ οι χιονοπτώσεις φαίνεται πως καλά κρατούν. 

Οι χαμηλές θερμοκρασίες, οι βροχές κι η κακοκαιρία εν γένει συνεχίζονται και σήμερα ενώ το Σαββατοκύριακο δεν θα αλλάξει και πολύ το σκηνικό του καιρού.

Ήπειρος

Με τριάντα μηχανήματα που έχει κινήσει από νωρίς το πρωί παρεμβαίνει η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου προκειμένου να αντιμετωπίσει προβλήματα από τις χιονοπτώσεις. Από τα ξημερώματα χιονίζει στο μεγαλύτερο μέρος της Ηπείρου ενώ ασθενής χιονόπτωση μικρής χρονικής διάρκειας σημειώθηκε και στην πόλη των Ιωαννίνων. Το ύψος του χιονιού στα ορεινά φτάνει τα δέκα εκατοστά και δεν έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα.

Η χιονόπτωση αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Σταδιακά θα περιοριστούν σε μεγαλύτερα υψόμετρα και θα ακολουθήσουν βροχοπτώσεις. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα.

ipiros1

Τρίκαλα 

Ισχυρή χιονόπτωση άρχισε χτες το πρωί σε όλο το Νομό Τρικάλων και μέσα στην πόλη των Τρικάλων που το έστρωσε κανονικά!

Προβλήματα μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν καθώς το χιόνι είναι μαλακό και δεν πιάνει εύκολα στους δρόμους. Να σημειωθεί πως το βράδυ που μας πέρασε ήταν τελείως ξαστεριά και άρχιζε να συννεφιάζει τις πρώτες πρωινές ώρες. Έτσι, βρήκε πρόσφορο έδαφος με τις ψυχρές αέριες μάζες και μετατράπηκε αμέσως σε χιόνι.

trikala

trikala1

meteora

Λαμία

Οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν το βράδυ της Τετάρτης αλλά και τα ξημερώματα της Πέμπτης έφεραν χιονοπτώσεις στην Φθιώτιδα σε ορεινά και ημιορεινά. Τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας ενεργούν στα σημεία όπου χρειάζεται καθαρισμός του οδοστρώματος ώστε να διατηρηθούν ανοιχτοί οι δρόμοι. Αυτή την ώρα δεν χρειάζονται αλυσίδες!

Δείτε εικόνες που μας απέστειλε αναγνώστης μας λίγο πριν τις 08.00 το πρωί από το δρόμο Λαμίας-Καρπενησίου.

Λόγω της χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών στην περιοχή, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Δημοτικών Ενοτήτων Δομοκού και Ξυνιάδος του Δήμου Δομοκού, την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018 δεν θα λειτουργήσουν, από τις 8:00π.μ. και μέχρι τη λήξη της ημέρας.

lamia

Πάρνηθα

Χιονοπτώσεις όμως σημειώθηκαν και στην Πάρνηθα με τον χιονιά να κάνει αισθητή την παρουσία του.