Ελλάδα

Νέοι υποψήφιοι Δήμαρχοι και καταγγελίες πολώνουν το κλίμα στη Γλυφάδα

Νέοι υποψήφιοι Δήμαρχοι και καταγγελίες πολώνουν το κλίμα στη Γλυφάδα
Αυξάνονται …απειλητικά για τον σημερινό δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου οι επίδοξοι μνηστήρες για τον δημαρχιακό θώκο της πόλης. Την ίδια στιγμή που ανακοινώνονται νέες υποψηφιότητες σοβαρές καταγγελίες για κακοδιαχείριση του δήμου έρχονται στο φως της δημοσιότητας πλήττοντας την καλή εικόνα του κ. Παπανικολάου στην κοινή γνώμη.

Μέσα σε ένα μήνα ανακοινώθηκαν οι τρεις υποψήφιοι δήμαρχοι Γλυφάδας, δυο εκ των οποίων έχουν μεγάλο έρεισμα στην πόλη καθώς είναι γέννημα θρέμμα Γλυφαδιώτες.
Ο φαρμακοποιός Στέλιος Θεοδοσόπουλος ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για την δημαρχεία της πόλης ζητώντας ταυτόχρονα την επέμβαση της δικαιοσύνης για κάποιες συμβάσεις έργων και διαγωνισμούς που έχει κάνει η δημοτική αρχή. Ο κ. Θεοδοσόπουλος που προέρχεται από την Νέα Δημοκρατία έχει μεγάλο έρεισμα στην Γλυφάδα, ενώ τον συνδυασμό του στελεχώνουν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι που προέρχονται από την παράταξη της ΝΔ όπως ο κ. Γιάννης Τζούβελης και όχι μόνο.
Ο δικηγόρος Μάκης Φιλόπουλος πήρε το σκήπτρο από τον προηγούμενο δήμαρχο Γλυφάδας Κώστα Κόκορη και κατεβαίνει ως υποψήφιος δήμαρχος με την στήριξη του ΚΙΝΑΛ και άλλων προοδευτικών δυνάμεων. Ο κ. Φιλόπουλος υπήρξε αντιδήμαρχος Γλυφάδας, έχει εμπειρία 30 χρόνων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και είναι Γλυφαδιώτης.
Ο δημοσιογράφος Τάσος Γκουριώτης ανακοίνωσε και αυτός την υποψηφιότητα του για το δήμο Γλυφάδας. Δεν έχει κάποιο κομματικό χρίσμα, αλλά έχει στενές σχέσεις τόσο με την ΝΔ. όσο και με το ΚΙΝΑΛ. Είναι η πρώτη φορά που ασχολείται με τα κοινά της Γλυφάδας.

Οι καταγγελίες

Σοβαρές καταγγελίες σχετικά με κακοδιαχείριση του δήμου και συμβάσεις που έχει κάνει η δημοτική αρχή Παπανικολάου έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Η σοβαρότερη καταγγελία αφορά αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου οι οποίες δεν ελήφθησαν ποτέ στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά παρ’ όλα αυτά υλοποιήθηκε το περιεχόμενο τους.

Επιπλέον υπάρχουν καταγγελίες για υπερτιμολογήσεις έργων που αφορούν την κατασκευή παιδικών χαρών και την προμήθεια δένδρων τα οποία, δυστυχώς για τους δημότες, που το που φυτεύτηκαν ξεράθηκαν.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στα Eklogikanews.gr.