Ελλάδα

Συννεφιασμένος ο καιρός - Πέφτει η θερμοκρασία - Αλλαγή σκηνικού από την Παρασκευή με βροχές

Συννεφιασμένος ο καιρός - Πέφτει η θερμοκρασία - Αλλαγή σκηνικού από την Παρασκευή με βροχές
Μικρή πτώση της θερμοκρασίας περιμένουμε σήμερα Τετάρτη 3 Απριλίου. Δείτε σε ποιες περιοχές θα βρέξει.

Πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί σήμερα στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Αλλαγή του σκηνικού του καιρού περιμένουμε από την Παρασκευή με βροχές και καταιγίδες.

Σήμερα, αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά τόπους και περιόδους θα είναι πυκνότερες και θα σημειωθούν σποραδικές βροχοπτώσεις κυρίως στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης. Η ορατότητα έως το πρωί και προς το βράδυ θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 6 έως 16, στα δυτικά ηπειρωτικά από 9 έως 21, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 17, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 9 έως 17, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 11 έως 18 και στη Ρόδο έως 20, και στην Κρήτη από 10 έως 17. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο, όπου θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες και νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 και έως το πρωί τοπικά έως 6 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα στραφούν σε νότιους-νοτιοδυτικούς 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 11 έως 14 βαθμούς.

Μακεδονία, Θράκη Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, με πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στα ορεινά. Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4-5 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς Κέλσιου.

Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη τοπικά 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στέρεα, δυτική Πελοπόννησος Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών ή όμβρων στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου και της δυτικής Στέρεας. Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς Κέλσιου.Στην Ηπειρο η ελάχιστη τοπικά 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στέρεα, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4-6 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά μέχρι το μεσημέρι 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 06 έως 17 βαθμούς Κέλσιου.

Κυκλάδες, Κρήτη Καιρός: Στην Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών. Στα υπόλοιπα αραιές νεφώσεις. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5-6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση μετά το μεσημέρι. Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κέλσιου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές, με τοπικές βροχές στα Δωδεκάνησα. Ανεμοι: Στα βόρεια, βορειοανατολικοί 5-7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση μετά το μεσημέρι. Στα νοτιά, βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κέλσιου.