Ελλάδα

Χωρίς delivery αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Χωρίς delivery αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Η πρώτη συντονισμένη 24ωρη απεργία ντελιβεράδων, διανομέων και κούριερ, ταυτόχρονα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθεί αύριο, 11 Απριλίου.

Οι εργαζόμενοι του κλάδου καλούν το ελληνικό κοινό να μην παραγγείλει αύριο φαγητό -ή καφέ κ.ό.κ- απ’ έξω, προκειμένου να ενισχύσει τον αγώνα τους για να κατακτήσουν τα αιτήματά τους.

Σε μια ευφάνταστη αφίσα που διακινούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι ντελιβεράδες – κούριερ, προτείνουν, μάλιστα, μια οικονομική συνταγή για να ικανοποιήσουν την... πείνα, όσων ετοιμάζονταν να παραγγείλουν φαγητό.

Η συνταγή για την απεργιακή μακαρονάδα που προτείνουν οι ντελιβεράδες στο κοινό, με το αίτημα να μην παραγγείλουν αύριο, Πέμπτη, φαγητό από εστιατόρια.

Πρόκειται για τη «Μακαρονάδα της απεργίας» η οποία έχει μόλις πέντε υλικά: 500 γρ. σπαγγέτι 80 γρ. βούτυρο 50 γρ. πεκορίνο 100 γρ. παρμεζάνα 1 κ.σ. πιπέρι

Στην ίδια αφίσα, οι ντελιβεράδες – κούριερ περιγράφουν βήμα προς βήμα τη συνταγή: Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε αλάτι και τα σπαγγέτι.

Αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε και κρατάμε ένα φλιτζάνι από το νερό. Βάζουμε το μισό βούτυρο σε τηγάνι και σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το πιπέρι και σβήνουμε με 4-5 κουταλιές από το νερό που κρατήσαμε. Προσθέτουμε τα σπαγγέτι και το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.

Χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε το πεκορίνο, ανακατεύοντας μέχρι να λειώσει. Βγάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα. Γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο φρέσκο μαϊντανό.

NETWORK