Ελλάδα

Υποψήφιος σύμβουλος υπολογίζει το κόστος της εκστρατείας του σε διοξείδιο του άνθρακα και φυτεύει ελιές

Υποψήφιος σύμβουλος υπολογίζει το κόστος της εκστρατείας του σε διοξείδιο του άνθρακα και φυτεύει ελιές
Την πρώτη Κλιματικά Ουδέτερη πολιτική καμπάνια στη Ελλάδα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019 θα κάνει ο Φιλανδός υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και γίνεται ο πρώτος Πανελλαδικά υποψήφιος του υπολογίζει το κόστος της πολιτικής του εκστρατείας για το Περιβάλλον.

«Οι πράξεις είναι πιο σημαντικές από τα λόγια στην Πολιτική. Καθώς όλοι γνωρίζουμε τα πρακτικά προβλήματα από την Κλιματική Αλλαγή αποφάσισα να εφαρμόσω, όσο γνωρίζω, την 1η Κλιματικά Ουδέτερη πολιτική καμπάνια στη Ελλάδα.Και μάλιστα Κλιματικά Ουδέτερη όχι θεωρητικά (με την απλή καταβολή χρημάτων για την αγορά πιστοποιητικών), αλλά πρακτικά δηλαδή με την ανάπτυξη πρασίνου.

Για τον λόγο αυτό αρχικά υπολογίσαμε σε 900 κιλά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που θα καταναλώσουμε για την εκστρατεία μας (με βάση δείκτες μετατροπής από το ΙnternationalEnergyAgency και το GHG Protocol), λόγω των εξής δραστηριοτήτων μας την χρήση ηλεκτρικής ενέργειας, την χρήση υπολογιστή και κινητού τηλεφώνου, τις μετακινήσεις με αυτοκίνητο και την κατανάλωση νερού, καφέ, χαρτιού κτλ.

Στη συνέχεια, για να αντισταθμίσουμε τις εκπομπές αυτές αποφασίσαμε να φυτέψω 10 Δέντρα Ελιάς (καθώς η Ελιά έχει από τα υψηλότερα ποσοστά απορροφητικότητας διοξειδίου του άνθρακα).

Με την υποστήριξη και την παρουσία του Δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωσταντέλλο, θα φυτέψουμε τα πρώτα έξι δέντρα στην Πλατεία Παύλου Μπακογιάννη στις 18 Απριλίου στις 5μμ.

Αυτά τα δέντρα, σε χρονικό διάστημα περίπου 10 ετών, υπολογίζεται ότι θα απορροφήσουν την αντίστοιχη ποσότητα Διοξειδίου του Άνθρακα, που θα καταναλώσουμε για την εκστρατεία μου. Παράλληλα δεσμεύομαι μετά την εκστρατεία, να επαναϋπολογίσομε τις εκπομπές και να προχωρήσω σε διορθωτικές ενέργειες.

Κατανοώ απολύτως ότι η πράξη μου αυτή έχει απλά συμβολικό χαρακτήρα, αλλά εάν κάθε πολίτης, κάθε επιχείρηση και κάθε κράτος λειτουργούσε με το ίδιο σκεπτικό, τότε το πρόβλημα της Κλιματικής Αλλαγής, που επί τοις ουσίας απειλεί όχι εμάς αλλά τα εγγόνια μας, απλά θα έπαυε να είναι απειλή.

Σας περιμένω για να γνωριστούμε και να συζητήσουμε την σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος για το μέλλον της πόλης μας Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη».

Ποιός είναι ο Teemu Lehtinen

Πρώτος Ευρωπαίος πολίτης με καταγωγή εκτός Ελλάδας υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, Ο TeemuLehtinen έφυγε από την Φινλανδία το 1996 για να εργαστεί στις Βρυξέλλες στον τομέα της Ευρωπαϊκής Πολιτικής/Ευρωπαϊκών Υποθέσεων (EUPublicAffairs στην καθομιλουμένη των Βρυξελλών). Κατά την 11ετή ενασχόληση του στον τομέα της Ευρωπαϊκής Πολιτικής/Ευρωπαϊκών Υποθέσεων (EuropeanAffairs) επικεντρώθηκε σε θέματα Δημόσιας Υγείας, Περιβάλοντος και Ενέργειας. Υπήρξε σύμβουλος σε μεγάλες πολυεθνικές, Μικρές και Μεσαίες επιχειρήσεις, Μη Κερδοσκοπικούς και Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς καθώς και σύμβουλος πολιτικών.

Ο Teemu ήταν πλέον Διευθύνων Σύμβουλος της EdelmanPublicRelationsBrussels το 2007, όταν μετακόμισε στην Ελλάδα. Στην Αθήνα, ο Teemu ήταν Αντιπρόεδρος σε μια από τις κορυφαίες ελληνικές εταιρείες δημοσίων σχέσεων και στη συνέχεια εργάστηκε για βρετανική εταιρία τυχερών παιγνίων, εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου (FTSE250), για τη νομοθετική ρύθμιση της αγοράς σε Ελλάδα, Κύπρο, Σκανδιναβία και Ευρωπαϊκή Ένωση εν γένει.

Επί του παρόντος, oTeemu είναι InstitutionalPartner&RegulatoryComplianceDirector για την AqueriaInternational, μια παγκόσμια επιχείρηση συμβούλων για παίγνια και λοταρίες. Εργάζεται επίσης ως ανεξάρτητος σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα έρευνας αγοράς, start-ups, επενδύσεων, διαχείρισης κρίσεων και κυβερνητικών σχέσεων για Έλληνες και διεθνείς πελάτες οι οποίοι χρειάζονται συμβουλές στους τομείς της πολιτικής, κανονιστικών ζητημάτων, διαχείριση ρίσκου και κρίσεων.

Στον ελεύθερο χρόνο του, ο Teemu ασχολείται με τα sportsand βρίσκεται συχνά στο γυμναστήριο, τρέχει, κάνει παιζοπορία και κολυμπάει στις παραλίες των 3Β χειμώνα/καλοκαίρι μια δυνατότητα που του προσφέρει η πόλη μας.

Τον χειμώνα, όποτε του δίνεται η δυνατότητα ο Teemu πηγαίνει για ορειβατικό σκι. Αγαπάει επίσης τους περιπάτους στις γειτονιές της Αθήνας, τα βιβλία και το σινεμά.

Ο Teemu είναι παντρεμένος και ζει στη Βούλα από το 2008.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019 στα Eklogikanews.gr