Ελλάδα

Συναγερμός για τον serial killer της Κύπρου - Έμεινε και στην Ελλάδα πέρσι, τι πυροδότησε την δολοφονική μανία του

Συναγερμός για τον serial killer της Κύπρου - Έμεινε και στην Ελλάδα πέρσι, τι πυροδότησε την δολοφονική μανία του
Και στην Ελλάδα έχει μείνει για κάποιο διάστημα πέρσι ο serial killer της Κύπρου, «Ορέστης», ο οποίος έχει συγκλονίσει την μεγαλόνησο καθώς ομολόγησε την δολοφονία 7 ανθρώπων.

Όπως αποκάλυψε το δελτίο ειδήσεων του Alpha, «Ορέστης» έμενε πέρσι για αρκετά μεγάλο διάστημα σε στρατόπεδο στο Κιλκίς. Όπως είναι φυσιολογικό αμέσως σήμανε συναγερμός με τους Κύπριους αστυνομικούς να τον ρωτούν εάν δολοφόνησε και κάποια γυναίκα στην Ελλάδα. Ο ίδιος το αρνήθηκε λέγοντας πως δεν διέθετε αυτοκίνητο ενώ τα μέρη στο Κικλίς ήταν ιδιαίτερα άγνωστα για τον ίδιο για να διαπράξει κάποιο έγκλημα.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ALPHA στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων –επικαλούμενος τους Κύπριους αξιωματικούς που τον ανέκριναν- ο 35χρονος λοχαγός ανέφερε στην κατάθεσή του πως όταν ήταν μικρός είχε κακοποιηθεί άγρια σεξουαλικά από δύο πρόσωπα του πολύ στενού περιβάλλοντός του. Το χρησιμοποιεί, άλλωστε, αυτό ως υπερασπιστική γραμμή.

Όταν ρωτήθηκε για το αν μετάνιωσε για όλα όσα έχει κάνει, σύμφωνα πάντα με όσα μετέδωσε ο ALPHA, είπε «μετανιώνω, δεν έπρεπε να το κάνω».

Οι αστυνομικοί στην Κύπρο πήραν κατάθεση και από την σύζυγό του, η οποία είπε ότι χώρισε μαζί του γιατί ανακάλυψε ότι είχε εξωσυζυγικές σχέσεις και περιέγραψε έναν άνθρωπο βάναυσο.

Ανακοίνωση του ΥΠΕΞ Φιλιππίνων

Το υπουργείο Εξωτερικών των Φιλιππινών εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με την υπόθεση που έχει συγκλονίσει την Κύπρο. Ο 35χρονος serial killer ομολόγησε χθες, Μεγάλη Πέμπτη πως έχει σκοτώσει συνολικά επτά άτομα. Οι κυπριακές Αρχές έχουν εντοπίσει τρεις σορούς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση προς την Κύπρο, που εστάλη μέσω της πρεσβείας της ασιατικής χώρας στην Αθήνα, παρακολουθείται στενά η έρευνα των Αρχών για την πολύκροτη υπόθεση.

Το ΥΠΕΞ των Φιλιππινών εκφράζει την αμέριστη στήριξή τους οικογένειες των θυμάτων και τονίζει πως είχε καταγγείλει την υπόθεση εξαφάνισης των Φιλιππινέζων στις κυπριακές Αρχές και παρακολουθούσε στενά τις εξελίξεις.

Εκπρόσωποι της πρεσβείας βρίσκονται στην Κύπρο, σύμφωνα με το sigmalive.com, και στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι μπορεί να δοθούν στις κυπριακές Αρχές δείγματα DNA ώστε να βοηθήσουν στην αναγνώριση των πτωμάτων.

«Οι τρεις Φιλιππινέζες, δύο γυναίκες και ένα παιδί, είχαν δηλωθεί ελλείπουσες μεταξύ 2017-2018, με τις κυπριακές Αρχές αρχικά να πιστεύουν ότι εξαφανίστηκαν για άλλους λόγους και δεν είχαν πέσει θύματα βίαιου εγκλήματος», συμπληρώνει η ανακοίνωση και καταλήγει με την ελπίδα να εντοπιστεί η σορός της 6χρονης Sierra η μητέρα της οποίας έχει εντοπιστεί νεκρή στο φρεάτιο του Μιτσερού