Ελλάδα

Επενδύσεις στον τομέα της αστυνόμευσης σχεδιάζει ο Γιώργος Ντούρος

Επενδύσεις στον τομέα της αστυνόμευσης σχεδιάζει ο Γιώργος Ντούρος
Άρθρο για την ασφάλεια των πολιτών μέσω της ενίσχυσης της αστυνόμευσης γράφει ο Γιώργος Ντούρος, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τον Γιάννη Σγουρό.

Ένα ζήτημα που στα χρόνια της κρίσης απασχολεί αρκετά τον δημόσιο διάλογο, είναι η ασφάλεια των πολιτών. Ή για να το θέσω πιο σωστά, η πολυεπίπεδη ανασφάλεια που νιώθουν οι πολίτες. Πολυεπίπεδη, γιατί δεν περιορίζεται μόνο στην εγκληματικότητα. Παρόλο που η αύξηση των ληστειών αποτελεί κοινό τόπο τόσο για τα Βριλήσσια, όσο για τα Μελίσσια και την Πεντέλη, επίλυση της εγκληματικότητας θα πρέπει να συνδεθεί και με επίλυση της οικονομικής ανασφάλειας. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι όταν ο επιχειρηματίας δεν έχει πρόσβαση σε ρευστότητα, ο εργαζόμενος δεν μπορεί να αποταμιεύσει και ο συνταξιούχος έρχεται συχνά αντιμέτωπος με τον φόβο της ληστείας, η ανασφάλεια παγιώνεται στο σύνολο της κοινωνίας.

Η λύση προφανώς θα πρέπει να είναι εξίσου πολυεπίπεδη. Όσον αφορά την αστυνόμευση, δεν είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής η στελέχωση των τμημάτων. Αυτό που μπορεί όμως να κάνει η περιφέρεια, πρέπει να το κάνει. Ο εξοπλισμός των αστυνομικών εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας. Η πρόταση που έχω καταθέσει, είναι η αξιοποίηση μεγάλου μέρους των πόρων της περιφέρειας την ανανέωση του εξοπλισμού των τμημάτων.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει εξίσου μεγάλο μέρος των πόρων, που κατευθύνονται για την επιχειρηματικότητα, να προέρχεται από ευρωπαϊκά κονδύλια. Η παράταξη με την οποία πολιτεύομαι, τα έτη 2010-2014 αύξησε την απορροφητικότητα των ευρωπαϊκών κονδυλίων κατά 400%! Για να μπορέσουμε λοιπόν, να πιάσουμε ξανά αυτά τα ποσοστά χρειάζεται σχέδιο.
Θα πρέπει ως το 2021 η Περιφέρεια Αττικής να έχει έναν χάρτη αξιοποίησης του Ευρωπαϊκού προγράμματος investEU (2021-2027). Μέσω της οργάνωσης και κυρίως ενημέρωσης των επιχειρηματιών θα επιτευχθεί η ταχύτερη και πληρέστερη αξιοποίηση των κονδυλίων από τις επιχειρήσεις της περιοχής. Με αυτό τον τρόπο, οι επιχειρήσεις θα έχουν την απαραίτητη πρόσβαση σε ρευστότητα και έτσι οι πόροι που προέρχονται από τους φόρους των πολιτών θα κατευθυνθούν για την ασφάλεια τους. Με άλλα λόγια, οι φόροι των πολιτών της Αττικής θα γίνουν επιτέλους ανταποδοτικοί.

Σας ζητώ λοιπόν να στηρίξετε την παράταξη Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής και εμένα προσωπικά, ώστε να μπορέσουμε να οργανώσουμε την Περιφέρεια Αττικής έτσι, ώστε η λέξη «αποτελεσματικότητα» να μπει στο λεξικό των πολιτών. Η κατανομή των πόρων που σας παρουσίασα είναι ρεαλιστική και δεν απαιτεί την παραμικρή αλλαγή των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας. Αφού μπορούμε να το κάνουμε, ας το κάνουμε.

Διαβάστε περιδδότερες ειδήσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στα eklogikanews.gr

 Διαβάστε ακόμα:

Η προεκλογική μάχη σε... πρώτη προβολή - Δείτε όλα τα τηλεοπτικά σποτ των κομμάτων (vids)

Υποχρεωτική άδεια λόγω εκλογών - Δείτε πόση δικαιούστεΥποχρεωτική άδεια λόγω εκλογών - Δείτε πόση δικαιούστε

Τι ώρα ανοίγουν οι κάλπες το πρωί της Κυριακής 26ης Μαΐου