Ελλάδα

Πόρτο Χέλι: «Φως» στην υπόθεση ρίχνει ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας - Τι υποστηρίζει στην κατάθεσή του

photo: Eurokinissi photo: Eurokinissi
Κομβική για την υπόθεση στο Πόρτο Χέλι φαίνεται πως είναι η κατάθεση του μοναδικού μάρτυρα της τραγωδίας. 

Αυτός δεν είναι άλλος από τον καπετάνιο ενός σκάφους αναψυχής το οποίο είχε δέσει στον κόλπο του Κάιζερ στο Πόρτο Χέλι το βράδυ του Σαββάτου. Ο συγκεκριμένος καπετάνιος μάλιστα ήταν εκείνος που ενημέρωσε τις αρχές για τη σύγκρουση του φουσκωτού με τη βάρκα.

Σύμφωνα με την κατάθεση του αυτόπτη μάρτυρα στους Λιμενικούς: «Είδα από μακριά να έρχεται ένα σκάφος με μεγάλη ταχύτητα. Από την εμπειρία μου θεωρώ πως πήγαινε με περισσότερους από 40 κόμβους. Είδα το άλλο σκάφος να έχει ένα λευκό περίβλητο φανό. Χωρίς να κόψει ταχύτητα έπεσε πάνω του. Κατευθείαν με το βοηθητικό σκάφος πήγα να βοηθήσω. Βρήκα έναν άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του. Τον ανέβασα στο σκάφος και πήγαμε στην προβλήτα.

Η κατάθεση αυτή σύμφωνα με τους λιμενικούς είναι πολύ σημαντική για την τραγωδία στο Πόρτο Χέλι καθώς δείχνει πως η ξύλινη βάρκα είχε φως, καταρρίπτοντας έτσι τους ισχυρισμούς του 44χρονου χειριστή.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Open ενδέχεται ο ιδιοκτήτης του φουσκωτού να μπέρδεψε τα φώτα από τα σπίτια της παραλίας με εκείνο της βάρκας με αποτέλεσμα να πέσει πάνω της με ιδιαίτερη ταχύτητα και να βρουν τραγικό θάνατο οι δυο άνδρες.

Υπενθυμίζεται πως εχθές (12/8) σύμφωνα με τον δικηγόρο του Νίκο Εμμανουηλίδη ο 44χρονος Γάλλος αφέθηκε ελεύθερος με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, με περιοριστικούς όρους την εμφάνιση του κάθε μήνα στην Πρεσβεία της Γαλλίας στο Βέλγιο και την καταβολή εγγύησης 50.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα, βγήκαν τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων, οι οποίες έδειξαν πως δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ.