Ελλάδα

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Λέρο - Δεν υπάρχουν πλέον εγκλωβισμένοι άνθρωποι

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Λέρο - Δεν υπάρχουν πλέον εγκλωβισμένοι άνθρωποι
Στάχτη και αποκαΐδια άφησε πίσω της η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι, στην περιοχή της Μερικιάς Λέρου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Μιχάλη Κόλια, η πυρκαγιά βρίσκεται πλέον υπό έλεγχο ενώ δεν κινδυνεύουν σπίτια ή ανθρώπινες ζωές. Η εντολή εκκένωσης του νοσοκομείου Λέρου δόθηκε για καθαρά προληπτικούς λόγους, αφού η πυρκαγιά βρισκόταν σε κοντινή απόσταση.

Επίσης δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι λουόμενοι σε παραλίες του νησιού. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν οι υπηρεσίες του Δήμου, σώματα ασφαλείας που εδρεύουν στο νησί, εναέρια μέσα πυρόσβεσης, εθελοντές - κάτοικοι της Λέρου, ενώ στο νησί έχει μεταφερθεί πεζοπόρο τμήμα με 8 πυροσβέστες από την 1η ΕΜΑΚ, με σούπερ πούμα.

Για το θέμα ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας δήλωσε τα εξής:

"Στο Υπουργείο Τουρισμού είχαμε άμεση επικοινωνία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για τη φωτιά που έχει προκληθεί στο νησί της Λέρου.

Ήδη έχουμε προβεί σε συντονισμένες ενέργειες για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, ενώ λαμβάνονται όλα τα προληπτικά μέτρα για να μην τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Στόχος μας είναι να μη διαταραχθεί η εικόνα του νησιού ως τουριστικού προορισμού.

Καταβάλλονται προσπάθειες να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο".

Πηγή: lerosnews.gr

{https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1164872760918757377}

875785 compressor

757 compressor

74574 compressor

πηγή φωτογραφιών: e-leros.com, lerosnews.gr

Νέα μέτωπα πυρκαγιάς σε Νέα Μανωλάδα Ηλείας και Μεγαλόπολη Αρκαδίας

Πυρκαγιά ξέσπασε σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση κοντά στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 10 οχήματα, 22 πυροσβέστες και μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος αποτελούμενο από 10 άνδρες, επιχειρούν την κατάσβεσή της, ενώ το έργο τους ενισχύουν δύο ελικόπτερα.

Επίσης, πυρκαγιά καίει δασική έκταση στην περιοχή Ίσαρης, στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας. Στην περιοχή επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που αποτελείται από 18 οχήματα, 26 άνδρες κι ένα πεζοπόρο τμήμα με 13 πυροσβέστες. Στο έργο κατάσβεσή της μετέχουν δύο ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο

Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Νεόκτιστα Ασπροπύργου