Ελλάδα

Ποιοι θα δουν αλλαγές στο Μητρώο Αρρένων

photo: pexels photo: pexels
Αλλαγές στο Μητρώο Αρρένων θα δουν οι δημότες των καταργούμενων Δήμων. Πιο συγκεκριμένα, το Μητρώο Αρρένων 2018 θα καταρτισθεί από τους καταργούμενους Δήμους μέσω του Μητρώου Πολιτών. Η τήρησή του θα συνεχιστεί χειρόγραφα σε ξεχωριστό βιβλίο του καταργούμενου Δήμου.

Αρμόδιος Δήμος για την τήρησή του θα είναι αυτός η έδρα του οποίου συμπίπτει με την έδρα του καταργούμενου (πχ για τον Δήμο Κέρκυρας υπεύθυνος για την τήρησή του θα είναι ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων). Το μητρώο αρρένων 2019 και για το διάστημα από 1/1 έως 31/8/2019 θα καταρτισθεί χειρόγραφα σε ξεχωριστό βιβλίο «Μητρώου Αρρένων», εκτός του Μητρώου Πολιτών. Η κατάρτιση και τήρησή του (ως Μητρώο Αρρένων 2019 του καταργούμενου Δήμου) θα γίνει από τον νέο Δήμο, η έδρα του οποίου συμπίπτει με την έδρα του καταργούμενου (π.χ. για τον Δήμο Κέρκυρας υπεύθυνος για την κατάρτιση και τήρησή του θα είναι ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων).

Όλοι οι νέοι Δήμοι θα καταρτίσουν Μητρώο Αρρένων 2019 για γεννήσεις που πραγματοποιήθηκαν από 1/9/2019 έως και 31/12/2019 κανονικά μέσω του Μητρώου Πολιτών, με παράλληλη τήρηση του χειρόγραφου βιβλίου.