Ελλάδα

Champions League: Οι πόλεις των τελικών της επόμενης τριετίας

Champions League: Οι πόλεις των τελικών της επόμενης τριετίας
H UEFA ανακοίνωσε τις πόλεις που θα φιλοξενήσουν τους τελικούς του Champions League από το 2021 έως το 2023.

Η εκτελεστική επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου που συνεδρίασε στη Λιουμπλιάνα, αποφάσισε τη διεξαγωγή των τελικών της διοργάνωσης σε Αγία Πετρούπολη, Μόναχο και Λονδίνο αντίστοιχα.

Στη Ρωσία, συγκεκριμένα στη Μόσχα, είχε διεξαχθεί το 2008 ο τελικός ανάμεσα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι, με θριαμβεύτρια στα πέναλτι την ομάδα των Φέργκιουσον και Κριστιάνο Ρονάλντο.

Στο Μόναχο, είχε διεξαχθεί ακόμα ένας τελικός που κρίθηκε στα πέναλτι, με τον Ντιντιέ Ντρογκμπά σε μια εκπληκτική εμφάνιση να χαρίζει το τρόπαιο στην Τσέλσι απέναντι στο μεγάλο φαβορί της τοπικής Μπάγερν, που ισοφαρίστηκε στα τελευταία λεπτά και έχασε το τρόπαιο στο «σπίτι» της.

Τέλος, στο Γουέμπλει θα διεξαχθεί ο τελικός του 2023, παρά το ότι είχε διεξαχθεί το 2011 και το 2013 εκεί, με νικήτριες Μπαρτσελόνα και Μπάγερν Μονάχου αντίστοιχα.

Φέτος, ο τελικός θα διεξαχθεί στο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης, εκεί όπου είχε πραγματοποιηθεί μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία της διοργάνωσης, με την κατάκτηση της κούπας από τη Λίβερπουλ στα πέναλτι απέναντι στη Μιλάν, ενώ έχανε με 3-0 στο ημίχρονο.