Ελλάδα

Κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ: Πότε πρέπει να ακυρώσετε την αίτηση σας για να φανούν τα νέα εισοδήματα

Κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ: Πότε πρέπει να ακυρώσετε την αίτηση σας για να φανούν τα νέα εισοδήματα
Νέα αίτηση για ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ θα πρέπει να υποβάλλουν όσοι είχαν υποβάλλει αίτηση πριν την ενημέρωση της πλατφόρμας με βάση τα οικονομικά στοιχεία του 2018. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να ακυρώσουν την υποβληθείσα αίτηση και να υποβάλλουν νέα.

Ακόμα λίγες μέρες διορία για να κάνουν αίτηση έχουν όσοι θέλουν να ενταχθούν στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ. Οι αιτήσεις λίγουν στο τέλος του μήνα συνεπώς πρέπει να σπεύσουν να κάνουν αίτηση ένταξης. Εδώ και λίγες μέρες έχουν ενημερωθεί τα στοιχεία με βάση τα οικονομικά στοιχεία του 2018 συνεπώς μπορούν να προχωρήσουν οι αιτήσεις για το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Η ΗΔΙΚΑ έχει δεχτεί περισσότερες από 240.000 αιτήσεις ένταξης στο κοινωνικό τιμολόγιο από την 1η Αυγούστου. Από την Παρασκευή, όπου και ολοκληρώθηκε η εκκαθάρισης της πρώτης… φουρνιάς με τα οικονομικά στοιχεία του 2018, μπορούν οι υποψήφιοι δικαιούχοι για ΚΟΤ – Β (όσοι έχουν κριτήρια αντίστοιχα του Κοινωνικού Μερίσματος) να προβούν στην κατάθεση δηλώσεων μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου.

Όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση πχ τον Αύγουστο και η πλατφόρμα του «βγάζει» μήνυμα ότι η αίτησή τους βρίσκεται σε επεξεργασία, θα πρέπει να την ακυρώσουν και να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία, από τις 240.000 αιτήσεις που υποβλήθηκαν από 1ης Αυγούστου, περίπου οι 11.000 είχαν αρχικώς εγκριθεί αλλά στο δεύτερο στάδιο απορρίφθηκαν και αυτό γιατί με τα νέα στοιχεία της φορολογικής δήλωσης του 2018 εμφανίζονταν με μεγαλύτερο εισόδημα. Αντίστοιχα, περίπου 12.000 δηλώσεις, παρότι δεν είχαν περάσει με τα στοιχεία του 2017, το επόμενο έτος είχαν μικρότερο εισόδημα και έτσι πήραν το πράσινο φως.

Για τη συγκεκριμένη κατηγορία στο κοινωνικό τιμολόγιο, αναμένεται να αποσταλεί μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε όσους υποψήφιους δικαιούχους έχει αλλάξει το αποτέλεσμα της προσωρινής εκκαθάρισης της αίτησής τους μετά την εκκαθάριση με τα οικονομικά στοιχεία του 2018.