Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Ανησυχία των κατοίκων για την επίθεση με μαχαίρι σε μαθητή - Σε εξέλιξη έρευνες της ΕΛΑΣ

Θεσσαλονίκη: Ανησυχία των κατοίκων για την επίθεση με μαχαίρι σε μαθητή - Σε εξέλιξη έρευνες της ΕΛΑΣ
Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μετά από καταγγελία αλλοδαπού μαθητή της Α΄ Γυμνασίου σε σχολείο του δήμου Νεάπολης, ότι δέχθηκε επίθεση από άγνωστα άτομα.

Σε ανακοίνωση της, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, αναφέρει ότι πρόκειται για 12χρονο, υπήκοο Κουβέιτ, ο οποίος κατήγγειλε ότι το πρωί κατά τη μετάβασή του στο σχολείο, δύο άγνωστα νεαρά άτομα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, τον προσέγγισαν και αφού τον ακινητοποίησαν, ρίχνοντάς τον στο έδαφος, τον απείλησαν λεκτικά και του προξένησαν εκδορές στο αριστερό χέρι, με μαχαίρι.

Η Αστυνομία αναμένει και τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, που διενεργήθηκε άμεσα, ώστε να αποσαφηνιστούν τα χαρακτηριστικά του περιστατικού, με βάση τα ιατροδικαστικά ευρήματα και το λοιπό προανακριτικό υλικό.

Πως συνέβη το περιστατικό

Το περιστατικό σημειώθηκε σήμερα το πρωί πριν την έναρξη των μαθημάτων και, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ το παιδί πήγαινε στο σχολείο του επιτέθηκαν δύο άτομα μαυροντυμένα με κουκούλες, ηλικίας περίπου 25 – 30 ετών.

Τα άτομα αυτά του χάραξαν το χέρι και τον απείλησαν λέγοντάς του να μην ξαναπάει στο σχολείο και να σηκωθεί να φύγει από τη χώρα.

Το θύμα, μαθητής γυμνασίου, από το Ιράν, το οποίο διαμένει σε διαμέρισμα με την οικογένειά του, όπως ήταν φυσικό πανικοβλήθηκε, όμως ήθελε να πάει κανονικά στο σχολείο να παρακολουθήσει τα μαθήματά του.

Στο σχολείο κατέφθασε αστυνομία η οποία πραγματοποιεί έρευνα για το περιστατικό, ενώ έχουν ήδη κινητοποιηθεί παρατάξεις, ο δήμος Θεσσαλονίκης, αλλά και η Γ’ ΕΛΜΕ και αναμένονται αντιδράσεις.

ΖΑΧΑΡΗΣ

Θέση για το περιστατικό της επίθεσης με μαχαίρι κατά πρόσφυγα μαθητή από το Ιράν που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης, πήρε ο Ηλίας Ζάχαρης, επικεφαλής της παράταξης ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ του Δήμου Νεάπολης - Συκεών.

Η αντίδραση του Ηλία Ζάχαρη:

Εδώ και λίγες ώρες κυκλοφορούν πληροφορίες για ένα ρατσιστικό επεισόδιο το οποίο συνέβη έξω από σχολείο στα όρια του Δήμου μας.

Από όσο έχουμε πληροφορηθεί, για το περιστατικό διενεργούνται έρευνες, τόσο από την αστυνομία, όσο και από την εκπαιδευτική κοινότητα.

Είναι γνωστό ότι στον Δήμο μας έχουν διατεθεί περισσότερα από 40 σπίτια στα οποία φιλοξενούνται πάνω από 200 πρόσφυγες ενώ διαμένουν μόνιμα εκατοντάδες μετανάστες, χωρίς ποτέ να έχει συμβεί οποιοδήποτε επεισόδιο.

Θα ήθελα να απευθύνω έκκληση σε όλους για αυτοσυγκράτηση στις δημόσιες δηλώσεις, οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά το ίδιο το παιδί.

Ας περιμένουμε τις ενέργειες από τις αρμόδιες αρχές στις οποίες έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη.