Ελλάδα

Σεισμός Κρήτη: Η εκτίμηση σεισμολόγων και Γεωδυναμικού Ινστιτούτου

ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ
Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα στις 09:23 ώρα Ελλάδος, οι σεισμογράφοι τους κατέγραψαν σφοδρή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 6.1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που προέρχεται από απόσταση 258 χλμ. νότια της Αθήνας.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 20 χλμ. νότια των Αντικυθήρων. Μέχρι στιγμής στην πυροσβεστική δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Ο σεισμός ήταν έντασης 6,1 Ρίχτερ σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό ινστιτούτο. Το επίκεντρο εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο, ανάμεσα στην Κρήτη και τα Κύθηρα και ήταν τόσο ισχυρός που έγινε αισθητός και μάλιστα ιδιαίτερα έντονα, ακόμη και στην Αθήνα.

Ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, ανέφερε ότι ο σεισμός αυτός μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης έγινε σε ιδιαίτερα μεγάλο βάθος και δεν αναμένεται να δώσει μετασεισμούς. Πρόκειται για ένα σεισμό που έγινε πάνω στο ελληνικό τόξο, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ ξεκαθάρισε ότι ο σεισμός στην Ελλάδα δεν έχει την οποιαδήποτε σχέση με το σεισμό στην Αλβανία.

Ο κ. Λέκκας, τόνισε ότι η περιοχή αυτή δίνει μεγάλους σεισμούς, αλλά χωρίς μετασεισμική ακολουθία, κάτι που αναμένεται να πραγματοποιηθεί και αυτή τη φορά. Όλες οι ειδήσεις για τον σεισμό.

Παρόμοια καθησυχαστικός ήταν και ο κ. Χουλιάρας, με τον σεισμολόγο να τονίζει ότι λόγω του βάθους του σεισμού, δεν θα υπάρξουν μετασεισμοί.

Εστιακό βάθος 60 χιλιομέτρων με επίκεντρο τέτοιο που δείχνει ότι ήταν ο κύριος σεισμός, τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος στο OPEN, τονίζοντας ότι ο κίνδυνος εχει περάσει.