Ελλάδα

ΠΑΟΚ: Οπαδοί εισέβαλαν σε γραφεία βουλευτών ΝΔ Καλαφάτη και Ράπτη

ΠΑΟΚ: Οπαδοί εισέβαλαν σε γραφεία βουλευτών ΝΔ Καλαφάτη και Ράπτη
Οπαδοί του ΠΑΟΚ πέταξαν τρικάκια και έγραψαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης στα γραφεία των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Σταύρου Καλαφάτη και Έλενας Ράπτη. Τις επιθέσεις καταδίκασε με δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Παρέμβαση στο γραφείο του Σταυρού Καλαφάτη που βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε πριν από λίγο ομάδα νεαρών. Όπως μετάδωσε το grtimes πέταξαν τρικάκια και έγραψαν συνθήματα στους τοίχους. Εκείνη την ώρα δεν βρισκόταν κανένας στο γραφείο. Τα συνθήματα γράφουν «Κάτω τα χέρια από τον ΠΑΟΚ» , κατά της κυβέρνησής Μητσοτάκη και κατά του Αυγενάκη.

Την ίδια ώρα, σύμφωμα με το thestival.gr, έξι άτομα πραγματοποίησαν παρέμβαση και στο γραφείο της βουλευτή της ΝΔ, Έλενας Ράπτη. Φώναξαν συνθήματα και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Η αστυνομία προχώρησε σε αρκετές προσαγωγές, ωστόσο ο βουλευτής Στ. Καλαφάτης δήλωσε ότι δεν επιθυμεί τη δίωξή τους. «Επικοινώνησα με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης και τους δήλωσα ότι δεν επιθυμώ τη δίωξη των ατόμων που προσήχθησαν κατά την έφοδό τους στο πολιτικό μου γραφείο», ανέφερε ο ίδιος και συνέχισε:

«Αντιλαμβάνομαι την αγάπη τους για την ομάδα μας αλλά οφείλουμε όλοι να είμαστε ψύχραιμοι. Προέχει η κοινωνική ηρεμία».

Πέτσας: Η βία δεν έχει θέση στη Δημοκρατία

Κατανοούμε την αγάπη των φίλων του ΠΑΟΚ για την ομάδα τους, αλλά θεωρούμε απαράδεκτη οποιαδήποτε μορφή βίας, τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στο περιθώριο των επιθέσεων στα πολιτικά γραφεία του Σταύρου Καλαφάτη και της Έλενας Ράπτη στη Θεσσαλονίκη.

«Καταδικάζουμε τις επιθέσεις στο πολιτικό γραφείο του Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Σταύρου Καλαφάτη και της βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Έλενας Ράπτη. Η βία δεν έχει θέση στη Δημοκρατία».