Ελλάδα

Εντοπίστηκε στη Γαλλία η 7χρονη Βαλεντίν

Εντοπίστηκε στη Γαλλία η 7χρονη Βαλεντίν
Εντοπίστηκε στη Γαλλία η μικρή Βαλεντίν και είναι καλά στην υγεία της.

Η 7χρονη Βαλεντίν ήταν αγνοούμενη από τις 23 Δεκεμβρίου του 2019.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η μικρή Βαλεντίν βρέθηκε στη Γαλλία μαζί με τη σύντροφο του πατέρα της και είναι καλά στην υγεία της.

Η Βαλεντίν βρέθηκε από Γάλλους αστυνομικούς που ήταν σε επαφή με τους Έλληνες συναδέλφους τους.

Σήμερα αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον το εισαγγελέα και ο πατέρας της 7χρονης.

Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα ο πατέρας της 7χρονης Βαλεντίν, η οποία είχε εξαφανιστεί την προπαραμονή των Χριστουγέννων πηγαίνοντας στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς της στο Παγκράτι.

Ο πατέρας της προσήχθη μαζί με έξι φίλους του καθώς διαπιστώθηκαν παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών. Συγκεκριμένα, στο χώρο που διαμένουν οι επτά άνθρωποι, εντοπίστηκε ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας.

Είχε ζητηθεί και η συνδρομή των γαλλικών Αρχών για να ερευνήσουν το ενδεχόμενο το παιδί να βρίσκεται στη Γαλλία, κάτι που τελικά επιβεβαιώθηκε. Ο πατέρας της 7χρονης καταθέτει στις Αρχές επί δύο μέρες.

Ο μετανάστης από το Κονγκό κατέθεσε εκ νέου, προκειμένου να διευκρινιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εξαφανίστηκε η κόρη του, καθώς οι αστυνομικοί θεωρούν πως δεν τους είχε πει όλη την αλήθεια.

Ο ίδιος κλήθηκε να δώσεις εξηγήσεις για τις δύο φορές που εμφανίστηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, αλλά και για το ταξίδι που έκανε στη Γαλλία λίγους μήνες πριν την εξαφάνιση της Βαλεντίν.

Ο πατέρας της είχε πει στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη «Φως στο Τούνελ», αλλά και στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς, πως άτομα από ΜΚΟ τον πλησίασαν και του ζήτησαν να τους δώσει για υιοθεσία το ανήλικο κορίτσι, τονίζοντας πως αυτός ουδέποτε σκέφτηκε να δώσει την κόρη του.

Μιλώντας χθες στο STAR ο δικηγόρος του πατέρα της Βαλεντίν, Βασίλης Νουλέζας δήλωσε ότι «συνεχίζει να εξετάζεται ως μάρτυρας για την εξαφάνιση της ανήλικης θυγατέρας του για δεύτερη συνεχή μέρα».

Ως προς τη δικογραφία που σχηματίστηκε εναντίον του σημείωσε ότι περιλαμβάνει «κατηγορίες για παράβαση του άρθρου 216 του Ποινικού κώδικα, δηλαδή για κατοχή πλαστών εγγράφων, τα οποία δεν αφορούν την άδεια διαμονής και το ταξιδιωτικό έγγραφο που έχει στην κατοχή του. Κατηγορείται, επίσης, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών. Αναμένεται να δικαστεί στο αυτόφωρο τριμελές Πλημμελοδικείο Αθηνών».

Σύμφωνα με τον ίδιο, μαζί με τον πατέρα κρατείται για δεύτερη μέρα και εξετάζεται για τέλεση αδικημάτων ένας ομοεθνής συγκάτοικός του.

Ο πατέρας της Βαλεντίν «βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης»

«Αποκλείω κατηγορηματικά την διάπραξη αδικήματος σε ότι αφορά την ανήλικη Βαλεντίν, αλλά δεν μπορώ με απόλυτη βεβαιότητα να γνωρίζω τι προηγήθηκε της εξαφάνισης της. Ο ίδιος βρίσκεται σε πάρα πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, στα όρια της κατάρρευσης», δήλωσε στο star.gr, ενώ εξήγησε ότι δεν γνωρίζει αν για τα ίδια αδικήματα έχει σχηματιστεί ήδη κατηγορία εις βάρος του ομοεθνούς συγκατοίκου του πατέρας της 7χρονης.

Διαβάστε επίσης:

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Βαλεντίν: Το μυστικό που έκρυβε ο πατέρας

Κρατείται ο πατέρας της 7χρονης Βαλεντίν, τι λέει ο δικηγόρος του