Ελλάδα

Ραγδαία επιδείνωση καιρού: «Έρχονται δύο διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας»

Ραγδαία επιδείνωση καιρού: «Έρχονται δύο διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας»
Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα το βράδυ με έντονα καιρικά φαινόμενα σε όλη τη χώρα. 

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, έρχονται βροχές και καταιγίδες που από αύριο Τετάρτη θα επηρεάσουν της περισσότερες περιοχές της χώρας, ωστόσο θα έχουμε καλές θερμοκρασίες.

Όμως, θα έχουμε δύο διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας. Θέλει προσοχή κυρίως σε περιοχές του Αιγαίου και του Ιονίου πελάγους, δεν χρειάζεται όμως ανησυχία, είναι ένα κλασικό σύστημα, χειμωνιάτικο, που περνά επάνω από τη χώρα μας.

Ο καιρός από το meteo

Μεταβολή του καιρού με ισχυρά κατά τόπους φαινόμενα αναμένεται από το βράδυ της Τρίτης 03/03, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Πιο αναλυτικά, βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν από τις βραδινές ώρες της Τρίτης 03/03 στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά, οι οποίες γρήγορα θα επεκταθούν σε όλα τα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο. Έως το πρωί της Τετάρτης 04/03 τα φαινόμενα θα επηρεάσουν το σύνολο των ηπειρωτικών και τη Δυτική Κρήτη.

Από το μεσημέρι της Τετάρτης 04/03 βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, τα οποία έως το βράδυ όμως θα περιοριστούν στη Μακεδονία, στη Θράκη, στο Ανατολικό Αιγαίο και στην Κρήτη.

Την Τρίτη 03/03 οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως 7 μποφόρ, προς το βράδυ όμως στο Αιγαίο θα ενισχυθούν και θα φτάνουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ. Κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης 03/03 προς Τετάρτη 04/03 οι άνεμοι στο Ιόνιο θα στραφούν σταδιακά σε δυτικούς έως βορειοδυτικούς έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Οι θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο θα εξασθενήσουν έως το βράδυ της Τετάρτης 04/03 οπότε δεν θα ξεπερνούν τα 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ.

Την Πέμπτη 05/03, βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες αναμένονται κυρίως στις θαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο αναμένεται υψηλός κυματισμός από το βράδυ της Τρίτης 03/03 έως το απόγευμα της Τετάρτης 04/03.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση την Τετάρτη 04/03.