Ελλάδα

Έγκλημα στου Φιλοπάππου: Κάθειρξη 8 ετών στον 18χρονο κατηγορούμενο

Έγκλημα στου Φιλοπάππου: Κάθειρξη 8 ετών στον 18χρονο κατηγορούμενο
Το Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων, δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον τρίτο κατηγορούμενο για τη δολοφονία του 25χρονου Νικόλα Μουστάκα, τον Δεκαπενταύγουστο του 2018 στου Φιλοπάππου. Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον νεαρό και τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών.

Η δίκη του 18χρονου διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, καθώς όταν έγινε η δολοφονία ο κατηγορούμενος ήταν ανήλικος.

Ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του στο δικαστήριο ανηλίκων, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι δεν είχε καμία συμμετοχή στο έγκλημα, βάζοντας τον εαυτό του σε δεύτερο ρόλο.

Ο 18χρονος φέρεται να είπε στους δικαστές πως ο ίδιος κρατούσε την Πορτογαλίδα φίλη του άτυχου νεαρού, χωρίς να είναι σε θέση να βλέπει τι έκαναν οι δυο συγκατηγορούμενοι του, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη.

Σκοπός του, όπως ισχυρίστηκε, ήταν να κλέψει και όχι να σκοτώσει, ενώ, όπως και στο πρωτόδικο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος φέρεται να μην ζήτησε συγγνώμη.

Ο άτυχος Νικόλας είχε έρθει στην Ελλάδα, από το εξωτερικό όπου εργαζόταν, για διακοπές. Στις 15 Αυγούστου 2018, πήγε βόλτα στον λόφο του Φιλοπάππου μαζί με τη φίλη του, όπου δέχθηκε την επίθεση των τριών κατηγορουμένων με αποτέλεσμα να βρεθεί στο κενό, χάνοντας τη ζωή του.