Ελλάδα

Το κλείσιμο μουσείων και αρχαιολογικών χώρων ζητάνε οι αρχαιοφύλακες

Το κλείσιμο μουσείων και αρχαιολογικών χώρων ζητάνε οι αρχαιοφύλακες
Την αναστολή λειτουργίας των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων ζητάει από την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων, κάνοντας λόγο για μεγάλη ανησυχία των συναδέλφων τους.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Π.Ε.Υ.Φ.Α. αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η ΠΕΥΦΑ μεταφέροντας την μεγάλη ανησυχία των εργαζομένων-αρχαιοφυλάκων σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους, ζητά να υπάρξει άμεση εντολή για την αναστολή της λειτουργίας τους. Την στιγμή που το κράτος λαμβάνει μέτρα πρόληψης, τόσο για τη διασπορά του ιού, αλλά και την προστασία των εργαζομένων σε πολλές δομές και υπηρεσίες του Κράτους, θεωρούμε ότι το ίδιο πρέπει να γίνει άμεσα και για τα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς Χώρους. Σας υπενθυμίζουμε ότι οι φύλακες αρχαιοτήτων έρχονται σε επαφή με επισκέπτες από όλες τις Χώρες του κόσμου».

Από την πλευρά του το ΥΠ.ΠΟ.Α. έχει τονίσει ότι εναρμονίζεται πλήρως με τις υποδείξεις του υπουργείου Υγείας. Στο πλαίσιο αυτό είχε κινηθεί και με δήλωση της η κ. Μενδώνη , η οποία προ δύο ημερών τονίσει: «Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ακολουθεί κατά γράμμα τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας με το οποίο βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία».