Ελλάδα

Τσιόδρας: Αν ακολουθούσαμε την πορεία της Ισπανίας θα είχαμε 2.265 νεκρούς!

Τσιόδρας: Αν ακολουθούσαμε την πορεία της Ισπανίας θα είχαμε 2.265 νεκρούς!
«Η στρατηγική μας στην αντιμετώπιση του κορονοϊού αποδίδει», ανέφερε ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, χρησιμοποιώντας, αν και με επιφύλαξη, τη λέξη ευλογία και σημειώνοντας πως αν ακολουθούσαμε την πορεία της Ισπανίας θα είχαμε σήμερα 2.265 νεκρούς. Παρόλα αυτά, συζητούνται τα μέτρα που θα παραταθούν για μερικές εβδομάδες ακόμα.

«Δεν θέλουμε να εκτεθούμε όλοι μαζί στον κορονοϊό τώρα», επανέλαβε ο κ. Τσιόδρας, εξηγώντας πως ο ιός αυτός μεταδίδεται ταχύτατα και η διασπορά του είναι ευρεία.

Την ίδια ώρα, ο πληθυσμός δεν έχει ανοσία, «άρα όλοι είμαστε ευάλωτοι στον ιό αυτό. Όλοι δυνητικά μπορούμε να κολλήσουμε ανά πάσα στιγμή», συμπλήρωσε ο Καθηγητής και υπογράμμισε εκ νέου πως τόσο στη συμπεριφορά μας όσο και στα μέτρα κοινωνικής απομάκρυνσης και φυσικής απόστασης που λαμβάνουμε θα πρέπει να θεωρούμε τον εαυτό μας ως ήδη μολυσμένο.

Θύμισε, δε, πως πολλοί από όσους έχουν προσβληθεί είναι και ασυμπτωματικοί. «Άρα ο λόγος που το κάνουμε είναι ότι δεν θέλουμε να κολλήσουμε όλοι μαζί. Δεν θέλουμε να στρεσάρουμε το σύστημα υγείας», συμπλήρωσε.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο news4health.gr