Ελλάδα

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Άνοιξαν εκκλησίες στους Αμπελοκήπους και στη Θεσσαλονίκη (vid)

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Άνοιξαν εκκλησίες στους Αμπελοκήπους και στη Θεσσαλονίκη (vid)
Κορονοϊός: Μεγάλη Παρασκευή σήμερα αλλά φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οι εκκλησίες είναι κλειστές και οι πιστοί έχουν κληθεί ακόμη κι από την ίδια την Ιερά Σύνοδο να προσευχηθούν στο σπίτι τους.

Παρόλα αυτά, το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, οι υπεύθυνοι του Αγίου Θωμά Αμπελοκήπων, στην πλατεία του Αγίου Θωμά στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όχι μόνο, κατά παράβαση των αποφάσεων, άνοιξαν την εκκλησία αλλά άφησαν και πιστούς που σχημάτισαν ουρές για να προσκυνήσουν.

Ανάμεσα σε εκείνους που έσπευσαν να στηθούν στην ουρά μόλις είδαν την εκκλησία ανοιχτή, ηλικιωμένοι, ακόμη και μητέρες με τα παιδιά τους!

Κι όχι μόνο τους πολίτες που, κατά παράβαση κι εκείνοι, πήραν να προσκυνήσουν τον Επιτάφιο δεν τους σταμάτησε κανείς, αλλά στην πόρτα της εκκλησίας υπήρχαν δυο άτομα που έλεγχαν την είσοδο των πιστών. «Ένας μπαίνει, ένας βγαίνει» έλεγαν, πως και καλά δεν ήθελαν να προκληθεί συνωστισμός. Αν δεν ήθελαν να κινδυνεύσει κανείς, δεν θα άνοιγαν την εκκλησία, βέβαια.

Οι πιστοί που έμπαιναν στην εκκλησία άναβαν κεριά, προσκυνούσαν και φιλούσαν (!) τις εικόνες και τον Επιτάφιο και έβγαιναν από την πλαϊνή πόρτα.

Ανοιχτές εκκλησίες και στη Θεσσαλονίκη

Το ίδιο φαινόμενοι παρατηρήθηκε και σε πολλές εκκλησίες της Θεσσαλονίκης με τους πιστούς να κάνουν ουρές στον προαύλιο χώρο, περιμένοντας υπομονετικά να μπουν μέσα. Ήδη, ομάδες αστυνομικών κάνουν περιπολίες στις εκκλησίες, προκειμένου να απομακρύνουν τον κόσμο. 

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Εκτακτο - Κορυδαλλός: Επεισόδια με πιστούς έξω από εκκλησία

Προσαγωγή ιερέα με περιπολικό γιατί άνοιξε την εκκλησία

«Βροχή» τα πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις - Δεκάδες παραβάσεις και για μετακινήσεις εκτός μόνιμης κατοικίας

Τον ρώτησαν τι μήνυμα έστειλε στο 13033 και απάντησε: «στην τύχη το έχω ρίξει»! (vid)

Μήνυμα στο 13033: Οι κωδικοί μετακίνησης για να βγείτε από το σπίτι