Ελλάδα

Το προφίλ του προσωρινού «αντικαταστάτη» του Σ. Τσιόδρα

Το προφίλ του προσωρινού «αντικαταστάτη» του Σ. Τσιόδρα
Για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησαν οι καθιερωμένες ενημερώσεις του Υπουργείου Υγείας για την κρίση του κορονοϊού, o καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας δεν ήταν παρών. Τη θέση του, έστω και προσωρινά, πήρε ο λοιμοξιωλόγος κ. Δημήτρης Χατζηγεωργίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσιόδρας είχε κάποιες ανειλημμένες υποχρεώσεις, οι οποίες του στέρησαν τη δυνατότητα να παραστεί στην ενημέρωση. Έτσι, για πρώτη φορά στις οθόνες μας στις 6 το απόγευμα παρακολουθήσαμε έναν άλλο λοιμοξιωλόγο να μας ενημερώνει για τις εξελίξεις αναφορικά με το νέο κορονοϊό.

Πρόκειται για τον Ειδικό Παθολόγο – Λοιμωξιολόγο και νυν Διευθυντή του Υγειονομικού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, κ. Δημήτριο Χατζηγεωργίου.

Ο κ. Χατζηγεωργίου ξεκίνησε να φοιτά στην Ιατρική Σχολή Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης το 1975 και σε 6 χρόνια κατάφερε να γίνει πτυχιούχος με βαθμό «Λίαν Καλώς». Την περίοδο 1981-1982, έλαβε μεταπτυχιακή εκπαίδευση στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και το 1982 στο Σχολείο Αεροπορικής Ιατρικής

Απέκτησε την ιατρική ειδικότητα του Παθολόγου την περίοδο 1985-1990 στο Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» ενώ εξειδικεύτηκε στη Λοιμωξιολογία από το 1991 έως το 1993 στο Cornell University Medical College – Νοσοκομείο της Νέας Υόρκης, στην Αμερική.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο news4health.gr