Ελλάδα

Θάνατος 35χρονου από κορονοϊό στη Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για ευθύνες

photo: Eurokinissi photo: Eurokinissi
Ο θάνατος του 35χρονου από κορονοϊό στη Θεσσαλονίκη προκάλεσε το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε. Πλέον το λόγο έχει η δικαιοσύνη, καθώς έπειτα από εισαγγελική παραγγελία ξεκινά προκαταρκτική έρευνα για τυχόν ποινικές ευθύνες.

Έπειτα από εισαγγελική παραγγελία διενεργείται προκαταρκτική εξέταση για τυχόν ποινικές ευθύνες αναφορικά με την περίπτωση του θανάτου του 35χρονου, τον περασμένο μήνα, στη Θεσσαλονίκη.

Ο 35χρονος στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκε ως το νεότερο θύμα του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Εντολή για έρευνα για το θάνατο του 35χρονου στη Θεσσαλονίκη

Προηγήθηκε εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Στέφανου Ζαρκαντζιά προς τον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Γιώργο Νούλη, ο οποίος με τη σειρά του παρήγγειλε τη σχετική έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου του 35χρονου ξυλουργού και οι συνθήκες νοσηλείας του στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος».

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, επικαλούμενο δικαστικές πηγές, στο πλαίσιο της έρευνας, που σε πρώτη φάση θα ανατεθεί σε Πταισματοδίκη, αναμένεται να αναζητηθούν το ιστορικό νοσηλείας του 35χρονου και το πιστοποιητικό θανάτου, ενώ αναμένεται να κληθούν για κατάθεση και οι οικείοι του.

Αφού συγκεντρωθεί το υλικό και ληφθούν οι καταθέσεις από πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος, το πιθανότερο είναι να διεξαχθεί ιατρική πραγματογνωμοσύνη από επιδημιολόγο ή λοιμωξιολόγο.

Κατά τις ίδιες πηγές, τα ευρήματα της προκαταρκτικής εξέτασης θα εκτιμηθούν στη συνέχεια από την εισαγγελική Αρχή για το εάν στοιχειοθετούνται ποινικές ευθύνες από αμέλεια, συνδεόμενες με ιατρικές ενέργειες που έλαβαν χώρα στην περίπτωση του 35χρονου που έχασε τη ζωή του στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε επίσης:

Θάνατος 35χρονου από κορονοϊό: Θετικές η σύζυγος και η μητέρα

Κορονοϊός, συγκλονίζει ο ανιψιός του 35χρονου: Πώς είσαι θείε; - Δεν είμαι καλά (vid)

Πρόεδρος ΠΙΣ για τον 35χρονο: Ήταν η «αναμενόμενη» εξαίρεση στον κανόνα

Συγγενής 35χρονου που πέθανε από κορονοϊό: Στην τρίτη εξέταση βγήκε θετικός

Κορονοϊός Ελλάδα: Γιατί πέθανε ο 35χρονος στη Θεσσαλονίκη - Όσα ανέφερε ο Τσιόδρας