Ελλάδα

Επίθεση με βιτριόλι: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. τα αποτελέσματα από την άρση απορρήτου

Επίθεση με βιτριόλι: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. τα αποτελέσματα από την άρση απορρήτου
Επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται τα αποτελέσματα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Oι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται, ώστε να βρεθούν οι δράστες της επίθεσης, με την αστυνομία να θεωρεί ότι στην υπόθεση υπάρχει και ηθικός αυτουργός.

Όπως αναφέρθηκε στο Mega, η αστυνομία τοποθέτησε τα ευρήματα σε ειδικό λογισμικό. Από τη μία πλευρά του λογισμικού, τοποθέτησε τα στοιχεία από τις κεραίες της κινητής τηλεφωνίας και από την άλλη τα τηλέφωνα που είναι ύποπτα. Εάν κάποιο τηλέφωνο είναι κοντά στο σημείο της επίθεσης, ενεργοποιεί μια κόκκινη ένδειξη και ξεκινά η έρευνα.

Η αστυνομία έχει επικεντρώσει τις έρευνές της σε δύο γυναίκες. Η μία από τις δύο παρουσιάζει ισχυρότατο άλλοθι, το οποίο αφορά σε ταξίδι στο εξωτερικό για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Το άλλοθι της έτερης γυναίκας, είναι υπό διερεύνηση με τους αστυνομικούς να συνεχίζουν τις έρευνες.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει στα χέρια της μια κλήση από καρτοκινητό, με τους αστυνομικούς να εικάζουν ότι η δράστιδα το χρησιμοποίησε για να μην εντοπιστεί. Εφόσον όμως έγινε κλήση από το συγκεκριμένο καρτοτηλέφωνο, οι κεραίες μπορούν να δώσουν το σημείο και το στίγμα.

Συγκλονίζει συναδελφός της 34χρονης - «Έτρεμε και έκλαιγε - Μείναμε παγωτό» (video)

Ένας συνάδελφος της 34χρονης Ιωάννας που δέχτηκε την βίαια επίθεση, μίλησε για το βίαιο περιστατικό στην τηλεόραση και αποκάλυψε λεπτομέρειες από την φρίκη που έζησε η κοπέλα. «Έτρεμε και έκλαιγε - Μείναμε παγωτό» είπε χαρακτηριστικά.

Ο συνάδελφός της μίλησε το απόγευμα της Τρίτης, 02.06.2020, στο Live News, στον Νίκο Ευαγγελάτο, στο Mega, σχετικά με το πώς έμαθαν οι συνάδελφοί της, τα όσα τραγικά έγιναν την ημέρα της επίθεσης με το βιτριόλι.

Πρόκειται για τον Ιωάννη Βασιλικόπουλος, ο οποίος και εργαζόταν στο ίδιο γραφείο με την 34χρονη Ιωάννα και δήλωσε σχετικά με το τι έγινε:

«Ακούσαμε κάποιες φωνές, δεν δώσαμε σημασία. Οι φωνές συνεχίστηκαν, κι είπαμε ότι έγινε κάποιο ατύχημα. Δέκα λεπτά μετά ανέβηκε μια συνάδελφος που έτρεμε κι έκλαιγε», ανέφερε, «κι έτσι μάθαμε τι συνέβη κάτω»

Διαβάστε επίσης: Επίθεση με βιτριόλι: Διαστροφικό το έγκλημα, αυτή που το σχεδίασε ήθελε ζωή «κόλαση» για το θύμα

«Μείναμε παγωτό. Δεν μπορούσε να μιλήσει. “Δεν γίνεται” λέμε. Πάγωσα και προσπαθούσα να καταλάβω τι είχε συμβεί. Ακούγαμε αλλοπρόσαλλα πράγματα, μια βαβούρα.

Ήταν μια νέα συνεργάτιδα. Ήταν μια πάρα πολύ όμορφη παρουσία, αλλά δεν τη γνώριζα. Θεωρώ ότι ήταν μια κοπέλα κλειστή κι ένας άνθρωπος που δεν άφηνε περιθώριο για γνωριμίες».

Δείτε όσα είπε για την ημέρα της επίθεσης με το βιτριόλι: