Ελλάδα

Επίθεση με βιτριόλι: Καταθέτουν πρώην σύντροφος και «στενός» φίλος της 34χρονης

Επίθεση με βιτριόλι: Καταθέτουν πρώην σύντροφος και «στενός» φίλος της 34χρονης
Η ΕΛ.ΑΣ. παίρνει καταθέσεις από το στενό περιβάλλον της 34χρονης Ιωάννας που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα

Μέχρι και σήμερα η αστυνομία έχει πάρει καταθέσεις από 25 και πλέον μάρτυρες από το φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον της 34χρονης Ιωάννας.

Το μεγαλύτερο όμως ενδιαφέρον παρουσιάζουν δύο άντρες που θα κληθούν από την αστυνομία. Πρόκειται για πρώην σύντροφο της Ιωάννας με τον οποίο είχε μια μακροχρόνια δικαστική διαμάχη, η οποία ακόμα δεν έχει λήξει και για έναν στενό της φίλος με τον οποίο ταξίδεψε πρόσφατα στο εξωτερικό.

Η γυναίκα με το βιτριόλι βρισκόταν στο σημείο μια ημέρα πριν την επίθεση

Σημείο κλειδί για τον εντοπισμό της γυναίκας με το βιτριόλι, είναι η μαρτυρία του οδηγού ταξί που την παρέλαβε από το σημείο της επίθεσης και τη μετέφερε σε κεντρική συνοικία της Αθήνας. Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star αποκαλύπτουν οτι η δράστης έχει εντοπιστεί από κάμερες στο ίδιο σημείο, μια ημέρα πριν.

Οι Αρχές ανακάλυψαν, αναλύοντας βίντεο και μαρτυρίες, ότι η γυναίκα με το καυστικό υγρό βρισκόταν στον τόπο της επίθεσης μια ημέρα πριν, την Τρίτη δηλαδή, και μάλιστα την ίδια ακριβώς ώρα.

Εξετάζουν αν ήταν η πρώτη απόπειρα να επιτεθεί στην Ιωάννα ή έκανε επόπτευση χώρου, δηλαδή πού υπάρχουν κάμερες και πιθανοί αυτόπτες μάρτυρες.

Φαίνεται να έλεγξε καλά τον χώρο, να περίμενε ην Ιωάννα. Αποχώρησε από το σημείο ελάχιστα λεπτά από τη στιγμή που η Ιωάννα μπήκε στον χώρο εργασίας της.

Έχουν καταγεγραμμένη τη φωνή της

Καταγεγραμμένη τη φωνή της δράστιδας, που έριξε βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα, φέρονται να έχουν οι αστυνομικές Αρχές. Και αυτό γιατί το τηλεφώνημα που έκανε στην εταιρία ταξί, προκειμένου να ζητήσει να την μεταφέρουν, έχει καταγραφεί, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Star.

Αυτό το τηλεφώνημα βρίσκεται στο “μικροσκόπιο” των Αρχών και η καταγεγραμμένη κλήση θα αξιοποιηθεί προκειμένου να γίνει συγκριτική ανάλυση με άλλες ύποπτες γυναίκες. Σημειώνεται πως το τηλεφώνημα φέρεται να έγινε από καρτοτηλέφωνο.

Οι αστυνομικοί έχουν μια ξεκάθαρη εικόνα για το σημείο παραλαβής και αποβίβασης της δράστιδας, ενώ δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στις κάμερες ασφαλείας στην περιοχή όπου έγινε η επίθεση, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν έχει καταγραφεί καθαρά το πρόσωπό της.

Όπως προέκυψε από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, φαίνεται πως η “μαυροντυμένη” γυναίκα μετέβη στην Καλλιθέα χωρίς κινητό τηλέφωνο, προκειμένου να μην καταγραφεί το στίγμα της, γεγονός που “μαρτυρά” ότι είχε μελετήσει καλά τις κινήσεις της.