Ελλάδα

Ερημικές παραλίες για ήσυχες βουτιές σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα

Ερημικές παραλίες για ήσυχες βουτιές σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα
Υπάρχουν ερημικές παραλίες δίπλα στην Αθήνα που μπορεί κάποιος ν’ απολαύσει ήρεμα το μπάνιο του. Πάρτε μερικές ιδέες για ήσυχες... βουτιές...

Ήσυχες βουτιές ενόψει καύσωνα

Με σύμμαχο τον καιρό και λαμβάνοντας υπόψη ότι πρέπει να τηρούνται τα μέτρα ατομικής προστασίας, αφού ακόμη εγκυμονεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορονοϊού, οι Αθηναίοι θ’ αναζητήσουν μία όαση δροσιάς κοντά στην πρωτεύουσα.

Ορισμένες παραλίες, τις οποίες δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι Αθηναίοι, βρίσκονται 75 λεπτά από το κέντρο και μπορούν οι λουόμενοι να έχουν την απαιτούμενη απόσταση μεταξύ τους, απολαμβάνοντας, παράλληλα, τον ήλιο και τη θάλασσα. Επειδή, όμως, είναι ανοργάνωτες, θα χρειαστεί οργάνωση από το σπίτι.

 Πόρτο Εννιά

1

Αν και δεν πρόκειται για μια από τις πιο δυσπρόσιτες παραλίες εντός Αττικής, το Πόρτο Εννιά στην Κερατέα είναι ο ορισμός του ανοργάνωτου και από τις ελάχιστες παραλίες που μπορεί κανείς να πει ότι είναι πιο “ερημικές” και μυστικές.

Μόλις 53 χλμ. νοτιοανατολικά της Αθήνας, στα ανατολικά της Κερατέας, θα βρεις το Βρωμοπούσι ή Βρωμοπήγαδο. Γενικώς η Κερατέα φημίζεται για την ακτογραμμή της και στον εν λόγω οικισμό θα βρεις τα καλύτερα νερά που μπορείς να βρεις στην Αττική μαζί με ψιλή άμμο.

Καπέ

kape

Η συγκεκριμένη παραλία είναι αρκετά δημοφιλής τα τελευταία χρόνια. Δεδομένων των φετινών συνθηκών, όμως και του ότι ο κόσμος δεν έχει ακόμα την ψυχολογία της τόσο μακρινής εκδρομής, το ΚΑΠΕ ίσως έχει λιγότερο κόσμο από ποτέ τα τελευταία 5-6 χρόνια, ιδίως για την εποχή. Θα το βρεις λίγο πριν τα Λεγραινά, έχει κι αυτό έναν χωματόδρομο πριν και κάτι σκαλάκια κι εξυπακούεται πως θα πρέπει να έχεις τα απαραίτητα μαζί σου, γιατί δεν θα τα βρεις εκεί.

Μικρό και Μεγάλο Σέσι

3

6

Η πιο μακρινή απόσταση που θα χρειαστεί να κάνεις. Μπορείς να βρεθείς είτε στο Μεγάλο που έχει αρμυρίκια, βότσαλο κι ένα γραφικό εκκλησάκι “Μεταμορφώσεως” ως θέα, είτε στο Μικρό που το προστατεύουν ένα λιβάδι κι ένα δασάκι.