Ελλάδα

Με το «Αντώνης Τρίτσης» η αντικατάσταση κεντρικού αγωγού νερού από τις Πηγές Πηδήματος σε Καλαμάτα και Μεσσήνη

Με το «Αντώνης Τρίτσης» η αντικατάσταση κεντρικού αγωγού νερού από τις Πηγές Πηδήματος σε Καλαμάτα και Μεσσήνη
Με χρηματοδότηση από το «Αντώνης Τρίτσης» η αντικατάσταση κεντρικού αγωγού μεταφοράς νερού από τις Πηγές Πηδήματος σε Καλαμάτα και Μεσσήνη - Υπεγράφη το έργο από Θεοδωρικάκο-Βασιλόπουλο

Υπεγράφη, σήμερα, Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020, από τον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Θεοδωρικάκο και από τον Δήμαρχο Καλαμάτας και Πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Καλαμάτας (ΔΕΥΑΚ), Θανάση Βασιλόπουλο, το σημαντικό έργο υποδομής για το Δήμο και την ευρύτερη περιοχή που αφορά στην «Αντικατάσταση κεντρικού αγωγού μεταφοράς νερού από τις Πηγές Πηδήματος σε Καλαμάτα και Μεσσήνη», συνολικού προϋπολογισμού 11.127.000 ευρώ, το οποίο θα υλοποιηθεί με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Στη συνέχεια, στο πλαίσιο κοινής σύσκεψης υπό τον υπουργό, υπήρξε εκτενής αναφορά στα προβλήματα των Δήμων της Μεσσηνίας, όπου και συζητήθηκαν τρόποι αντιμετώπισης τους μέσα από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν: ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, οι βουλευτές, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, οι Δήμαρχοι Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, Δυτ. Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας, Πύλου - Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης και Οιχαλίας Γιώτα Γεωργακοπούλου. Επίσης, στη σύσκεψη συμμετείχε ο Διευθυντής του γραφείου του Υπουργείου Εσωτερικών Γιάννης Σκάλκος, ο Πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ Ηλίας Γιάτσιος, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ., Αντιδήμαρχοι, Αυτοδιοικητικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου και του Υπουργείου.

Αμέσως μετά την υπογραφή του έργου, ο ΥΠΕΣ, κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε: «Η αιτία της σημερινής επίσκεψης στον Δήμο της Καλαμάτας είναι ευχάριστη και θα έλεγα και πολύ ουσιαστική. Με αυτήν την υπογραφή και την οριστικοποίηση και την έναρξη, κατ’ ουσίαν, του έργου κατασκευής του νέου αγωγού ύδρευσης, με χρήματα από το Πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών, το Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, δρομολογούμε την οριστική επίλυση του προβλήματος ύδρευσης για την πόλη της Καλαμάτας, αλλά ταυτόχρονα και για τον Δήμο Μεσσήνης και προοπτικά για τον Δήμο της Δυτικής Μάνη