Ελλάδα

Το αδιαχώρητο στο Μετρό Συντάγματος και οι εξηγήσεις της ΣΤΑΣΥ (vid)

eurokinissi eurokinissi
Το αδιαχώρητο επικράτησε το πρωί της Τρίτης 22 Σεπτεμβρίου στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα, όπως φαίνεται από βίντεο που δημοσίευσε ο ΑΝΤ1. Οι εξηγήσεις της ΣΤΑΣΥ για το θέμα.

Στα πλάνα αποτυπώνονται δεκάδες άτομα στην αποβάθρα να αναμένουν τον συρμό του Μετρό, με την πλειονότητα αυτών να φορά μάσκα, ωστόσο ο συγχρωτισμός είναι αναπόφευκτος.

Οι ειδικοί έχουν εκφράσει πολλές φορές τις ανησυχίες του σχετικά με τις εικόνες στα ΜΜΜ, με την τελευταία δήλωση να έρχεται από τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας και Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπο Γώγο, ο οποίος χαρακτήρισε τα ΜΜΜ εστίες υπερμετάδοσης, τονίζοντας την ανάγκη χρήσης μάσκας, καθώς προφυλάσσει σε μεγάλο ποσοστό.

Ο κ. Γώγος παράλληλα, επεσήμανε πως απαραίτητη θα ήταν και η συχνή χρήση αντισηπτικών καθώς οι επιβάτες ακουμπούν στα ίδια σημεία.

Οι εξηγήσεις της ΣΤΑΣΥ

Εξηγήσεις για τον συνωστισμό που επικράτησε σήμερα το πρωί στον σταθμό Σύνταγμα του Μετρό, δίνουν πηγές της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, υποστηρίζοντας πως υπήρξε κάποια βλάβη σε έναν συρμό στις 7:30 το πρωί και μέχρι να αντικατασταθεί δημιουργήθηκε μια αρρυθμία στις χρονοαποστάσεις.

«Το πρόβλημα ειδικά στο Σύνταγμα δημιουργήθηκε γιατί λίγο μετά τις 7:30 έφτασαν ταυτόχρονα δυο συρμοί στη γραμμή 2 (ένας από κάθε κατεύθυνση) και η πλειοψηφία των επιβατών που αποβιβάστηκαν από αυτούς πήγαν για μετεπιβίβαση στη γραμμή 3 και μάλιστα στην κατεύθυνση προς Αεροδρόμιο (η απέναντι αποβάθρα φαίνεται σχεδόν άδεια και στο βίντεο) με αποτέλεσμα την αναπόφευκτη δημιουργία συνωστισμού στην αποβάθρα».