Ελλάδα

Έφοδος των ΜΑΤ σε Πολυτέχνειο και Πολυτεχνειούπολη, συνολικα 92 προσαγωγές (pics)

eurokinissi eurokinissi
Σε 92 προσαγωγές συνολικά έχει προχωρήσει η Αστυνομία, σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, κατά την ταυτόχρονη επιχείρησή της στον προαύλιο χώρο του Πολυτεχνείου αλλά και στην Πολυτεχνειούπολη στην περιοχή του Ζωγράφου.

Έφοδος πραγματοποιήθηκε από τα ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο το μεσημέρι της Παρασκευής, προκειμένου να το εκκενώσουν. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 68 προσαγωγές.

Λίγο μετά τις 15:20 τα ΜΑΤ έκαναν έφοδο στο Πολυτεχνείο προκειμένου να βγάλουν τα άτομα που βρίσκονταν στον χώρο από χθες. Οι αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν εντός του Ιδρύματος και προχώρησαν μάλιστα στην εκκένωσή του, πραγματοποιώντας και προσαγωγές αντιεξουσιαστών.

polytexneio3

Τα άτομα που είχαν μπει στο Πολυτεχνείο, καλούσαν τον κόσμο να εναντιωθεί στην απαγόρευση των τριήμερων εκδηλώσεων για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου, καθώς και της πορείας που πραγματοποιείται κάθε χρόνο.

polytexneio2

Οι αντιεξουσιαστές είχαν αναρτήσει πανό που έγραφε: «Δεν υπάρχει ζωή και υγεία χωρίς ελευθερία».

Έφοδος και στην Πολυτεχνειούπολη

Ακολούθησε έφοδος της αστυνομίας και στην Πολυτεχνειούπολη στην περιοχή του Ζωγράφου, όπου πριν από μερικές ημέρες είχε κατάληψη. Η αστνομία προχώρησε σε 24 προσαγωγές.

Τα 92 άτομα οδηγούνται στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

«46 χρόνια μετά την πτώση της δικτατορίας στέλνουν τις δυνάμεις καταστολής μέσα στο Πολυτεχνείο»

Το ΜέΡΑ25 διά του εκπροσώπου του Μιχάλη Κριθαρίδη επαναλαμβάνει σήμερα τη δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη χθες στη βουλή, ότι εννεαμελής αντιπροσωπεία του κόμματος θα συμμετάσχει κανονικά την Τρίτη στην πορεία από το Πολυτεχνείο μέχρι την αμερικανική πρεσβεία.

Ταυτόχρονα, ο κ. Κριθαρίδης επιτίθεται στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι «ο αυταρχισμός τους δεν πτοεί κανένα δημοκράτη» και προσθέτει ότι «46 χρόνια μετά την πτώση της δικτατορίας ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Χρυσοχοΐδης στέλνουν τις δυνάμεις καταστολής μέσα στο Πολυτεχνείο λίγες μόλις μέρες πριν από την ιστορική επέτειο και ταυτόχρονα απαγορεύουν "αποφασίζοντας και διατάζοντας" την πορεία».

Ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 καταγγέλλει «τον αυταρχισμό της κυβέρνησης που διολισθαίνει πλέον σε "λογικές" που ευθέως παραπέμπουν σε άλλες εποχές και άλλα καθεστώτα». Επίσης καταγγέλλει τις 40 προσαγωγές των ανθρώπων που βρίσκονταν εντός του Πολυτεχνείου και τονίζει ότι «η κυβέρνηση με τον τρόπο αυτό κηρύσσει επισήμως τον πόλεμο στις δημοκρατικές και αγωνιστικές διεκδικήσεις των πολιτών και το μήνυμα του Πολυτεχνείου γίνεται πιο επίκαιρο από ποτέ άλλοτε, με αυτή την ακροδεξιά, αυταρχική, μνημονιακή κυβέρνηση».