Ελλάδα

Σάκης Αρναούτογλου για καιρό: Έρχεται τσουχτερό κρύο και παγεροί βοριάδες

Σάκης Αρναούτογλου για καιρό: Έρχεται τσουχτερό κρύο και παγεροί βοριάδες
Μπορεί το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ο καιρός να θύμιζε κάτι από άνοιξη, ωστόσο σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις αυτό το Σάββατο ο καιρός αλλάζει άρδην καθώς έρχεται έντονο ψύχος.

Ο Σάκης Αρναούτογλου τονίζει πως έρχεται νέα κακοκαιρία, που θα συνοδεύεται από τσουχτερό κρύο, ισχυρούς ανέμους που ενδέχεται να φτάσουν τα 8 μποφόρ, ενώ θα υπάρξει και βαρομετρικό χαμηλό.

Ο γνωστός μετεωρολόγος μέσα από την συχνότητα της ΕΡΤ, διευκρίνισε πως μετράει αντίστροφα ο χρόνος για τα νέα φαινόμενα, καθώς φεύγει η ηλιοφάνεια με τις υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή, που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα.

Συγκεκριμένα, το σκηνικό του καιρού, αλλάζει κυρίως το Σάββατο, ενώ ορισμένες αλλαγές όπως σύννεφα και βροχές θα παρατηρηθούν από την Παρασκευή.

Πιο αναλυτικά, τις πρωινές ώρες της Τετάρτης «ο καιρός θα κυλήσει αρκετά καλά, με αρκετή ηλιοφάνεια σε πολλές περιοχές και ιδιαίτερα στη βορειοανατολική Ελλάδα. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε λίγες αραιές συννεφιές. Παρόλα αυτά, μπορεί να βρέξει τοπικά σε ορεινές περιοχές της Πελοποννήσου και σε μερικές περιοχές στα Δωδεκάνησα».

Επίσης, την Πέμπτη θα παρατηρηθεί μια «σύντομη αλλαγή από τα Δυτικά προς τα Ανατολικά, με βροχές ενώ θα υπάρξουν και ορισμένες καταιγίδες. Στο Αιγαίο και την Θράκη θα είναι λίγο πιο ισχυρά τα φαινόμενα κατά την διάρκεια της ημέρας, ενώ θα υπάρχουν νοτιάδες. Οι νοτιάδες θα παρουσιαστούν σε όλη την Ελλάδα και μπορεί κατά τόπους να φτάσουν έως και τα 7 μποφόρ».

«Η Παρασκευή θα κυλήσει στις περισσότερες περιοχές με ηλιοφάνεια έως αργά το μεσημέρι. Παρόλα αυτά, κατά την διάρκεια της ημέρας θα συννεφιάσει στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, ενώ τα σύννεφα θα είναι πιο πυκνά όσο θα βραδιάζει», είπε χαρακτηριστικά ο Σάκης Αρναούτογλου.

Έπειτα, ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, υπογράμμισε πως το Σάββατο θα σημειωθεί βαρομετρικό χαμηλό που έρχεται από την Ιταλία.

«Θα πλησιάσουν οι ψυχρές αέριες μάζες πολικής προέλευσης το Σάββατο από τα Βόρεια και θα έχουν φτάσει αρκετά Νότια μέχρι και το απόγευμα, ενώ θα έχουμε ένα βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία», ανέφερε στη πρόγνωση του.

«Επίσης, θα δώσει βροχές στα Νότια και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά της χώρας αλλά και σε πεδινά τμήματα της Βόρειας χώρας. Ίσως χιονίσει και σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας με πολύ χαμηλό υψόμετρο, όπως τα Επτάνησα», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Ακόμη, ο Σάκης Αρναούτογλου τόνισε ότι «οι Βοριάδες θα ενισχυθούν κοντά στα 7 με 8 μποφόρ και θα είναι πραγματικά παγεροί, ενώ θα μας φανεί ιδιαίτερη η πτώση της θερμοκρασίας, καθώς μεσολάβησαν θερμοκρασίες πάνω από 15 βαθμούς Κελσίου. Έτσι, το Σάββατο θα μας φανεί ιδιαίτερα τσουχτερό, σχεδόν σε ολόκληρη την χώρα».