Ελλάδα

Space X: Ξεκίνησαν και στην Ελλάδα οι προπαραγγελίες για το δορυφορικό ίντερνετ του Ελον Μασκ!

Space X: Ξεκίνησαν και στην Ελλάδα οι προπαραγγελίες για το δορυφορικό ίντερνετ του Ελον Μασκ!
Διαθέσιμες και για την Ελλάδα πλέον οι προπαραγγελίες για το δορυφορικό Ιντερνετ του Ελον Μάσκ, Μάλιστα στη σελίδα της Starlink οσοι ενδιαφέρονται μπορούν να υποβάλλουν αίτηση.

Με την εισαγωγή της διεύθυνσής σας (στα ελληνικά μάλιστα) στην αρχική σελίδα της Starlink  μπορείτε να προχωρήσετε στην παραγγελία.

Η υπηρεσία στοιχίζει 99 ευρώ τον μήνα και το κόστος του εξοπλισμού είναι στα 499 δολάρια. Αν δεν προχωρήσει η παραγγελία το ποσό επιστρέφεται.

Ηδη από τις αρχές Δεκεμβρίου η είσοδος της Starlink στην αγορά υπηρεσιών σύνδεσης με το διαδίκτυο αναμένεται να προκαλέσει κλυδωνισμούς στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών, καθώς αν και τιμολογείται ακριβότερα θα παρέχει 100% κάλυψη της ελληνικής επικρατείας και υπόσχεται ταχύτητες που φτάνουν και τα 150 mbps. 

Οι χρήστες για να συνδεθούν χρειάζονται ένα δορυφορικό πιάτο όπως αυτά της δορυφορικής τηλεόρασης για να αποκτήσουν σύνδεση με τους δορυφόρους της Starlink οι οποίοι με τη σειρά τους συνδέονται με έναν επίγειο σταθμό ο οποίος αναμένεται να αναπτυχθεί άμεσα είτε στην Νεμέα είτε στις Θερμοπύλες. Ο επίγειος σταθμός με τη σειρά του συνδέεται με τη ραχοκοκαλιά του παγκόσμιου διαδικτύου.