Ελλάδα

Ο καιρός «τρελάθηκε»: Χιόνια στο Μέτσοβο, χαλάζι σε Καβάλα και Πέλλα (εικόνες, βίντεο)

Ο καιρός «τρελάθηκε»: Χιόνια στο Μέτσοβο, χαλάζι σε Καβάλα και Πέλλα (εικόνες, βίντεο)
Τα φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής είναι ορατά και στη χώρα μας με διαφορετικές συνθήκες την ίδια ώρα σε βόρεια και νότια Ελλάδα.

Μπορεί το ημερολόγιο να δείχνει... 20 Απριλίου, αλλά πολλές περιοχές στη βόρεια Ελλάδα αντίκρισαν τις προηγούμενες ώρες χειμωνιάτικο σκηνικό με χιόνια και χαλαζοπτώσεις. Το σκηνικό του καιρού ήταν, μάλιστα, εντελώς διαφορετικό στα νότια της χώρας, όπου το θερμόμτερο ήταν πολύ πιο ψηλά, μετά και το πέρασμα της αφρικανικής σκόνης.

Το βράδυ της Δευτέρας (19/04) περιοχές στη δυτική Μακεδονία και στην Ήπειρο είδαν «άσπρη» ημέρα, καθώς χιόνισε. Όπως στο Μέτσοβο και στη Σαμαρίνα Γρεβενών. Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία συνέβησαν πολλές ζημιές, ειδικά σε καλλιέργειες, λόγω του χαλαζιού, όπως στην Πέλλα και στην Καβάλα. Οι συγκεκριμένες περιοχές επηρρεάστηκαν από ψυχρό κύμα από τα Βαλκάνια και γι' αυτόν τον λόγο οι συνθήκες θύμισαν... χειμώνα. Τα φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής είναι ορατά και στη χώρα μας με διαφορετικές συνθήκες την ίδια ώρα σε βόρεια και νότια Ελλάδα.