Ελλάδα

Η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη στο Νέο Ευρωπαϊκό Μπάουχαους

Η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη στο Νέο Ευρωπαϊκό Μπάουχαους
Στις 22 και 23 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο συνέδριο του Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους, της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής με τη συμμετοχή της Αλεξάνδρας Μητσοτάκη, ως προέδρου του World Human Forum.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το Νέο Ευρωπαϊκό Μπάουχαους «αποτελεί μια δημιουργική και διεπιστημονική πρωτοβουλία που λειτουργεί ως σημείο συνάντησης για τον σχεδιασμό μελλοντικών τρόπων διαβίωσης, σημείο συνάντηση της τέχνης και του πολιτισμού με την κοινωνική ένταξη, την επιστήμη και την τεχνολογία.

Φέρνει την Πράσινη Συμφωνία στους χώρους ζωής μας και μας καλεί όλους να ξεκινήσουμε συλλογικά να φανταστούμε και να οικοδομήσουμε ένα μέλλον βιώσιμο, χωρίς αποκλεισμούς και όμορφο, τόσο για τον νου όσο και για την ψυχή μας.»

Σκοπός του συνεδρίου είναι να υπάρξουν «οι ευκαιρίες πειραματισμού και διασύνδεσης μεταξύ ανθρώπων της θεωρίας και ανθρώπων της πράξης» και να δημιουργηθεί  «μια γέφυρα ανάμεσα στον κόσμο της επιστήμης και της τεχνολογίας και τον κόσμο της τέχνης και του πολιτισμού» και να υπάρξουν «ευκαιρίες για τον μετασχηματισμό της ζωής μας προς το καλύτερο» καθώς και η «εξεύρεση καινοτόμων λύσεων σε σύνθετα κοινωνικά προβλήματα».

Στο συνέδριο αναμένεται να συμμετέχουν 18 σημαντικές προσωπικότητες που αποτελούν την ομάδα υψηλού επιπέδου σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Αναφορικά με την νέα πρωτοβουλία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε σχετικά : «Επιθυμώ το NextGenerationEU να δώσει ώθηση σε ένα ευρωπαϊκό κύμα ανακαινίσεων και να καταστήσει την Ένωσή μας πρωτοπόρο στην κυκλική οικονομία. Ωστόσο, δεν πρόκειται μόνο για περιβαλλοντικό ή οικονομικό έργο: πρέπει να αποτελέσει και ένα νέο πολιτιστικό έργο για την Ευρώπη.»