Ελλάδα

Γηροκομείο Χανίων: Η μονάδα έπρεπε να κλείσει το '15, υπήρχε καταδικαστική απόφαση (video)

EUROKINISSI EUROKINISSI
Πως η δομή ηλικιωμένων που εξετάζεται για το θάνατο δεκάδων ηλικιωμένων έπρεπε να έχει σφραγιστεί από το 2015, υποστήριξε δικηγόρος, συγγενής θύματος.

Σε δηλώσεις στελεχών της Αντιπεριφέρειας Χανίων που υποστήριζαν ότι «κατά τον τελευταίο έλεγχο της μονάδας ουδέν μεμπτό προέκυψε» απάντησε μέσω του MEGA η Μαρίνα Παπαδάκη, δικηγόρος και συγγενής θύματος.

Η κ. Παπαδάκη χαρακτήρισε τις δηλώσεις «παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στο έργο της δικαστικής» και εκτίμησε πως «αποθαρρύνουν τους συγγενείς, τους παθόντες από το να καταφύγουν στις αρχές και να πουν αυτό που έζησαν, αν έζησαν και ό,τι έζησαν».

«Με βάση το ισχύον καθεστώς η Περιφέρεια έχει την εποπτεία των μονάδων υγείας ηλικιωμένων. Περιλαμβάνεται ο έλεγχος για προσωπικό, την εκπαίδευση. Γνωρίζω ότι κατά τον τελευταίο έλεγχο που έγινε στη μονάδα, από περιθαλπτώμενο, ότι βρέθηκε ένας μόνο υπάλληλος να έχει αναλάβει την εποπτεία 60 ηλικιωμένων σε δύο ορόφους. Αυτό η αντιπεριφέρεια το θεωρεί νόμιμο;» σημείωσε η κ. Παπαδάκη και συνέχισε: «Το 2015 καταδικάστηκε η διαχείριση ποινικά για μη συμμόρφωση σε απόφαση του Νομάρχη που μίλαγε για σφράγισμα της μονάδας. Καταδικάστηκαν γιατί δεν υπήρχε άδεια. Το δήλωσε και ο κ. Αρχοντάκης που ήταν εκείνη την περίοδο Νομάρχης».