Ελλάδα

Εστίαση: «Βαριά» πρόστιμα στους παραβάτες ιδιοκτήτες και πελάτες (βίντεο)

Εστίαση: «Βαριά» πρόστιμα στους παραβάτες ιδιοκτήτες και πελάτες (βίντεο)
Το άνοιγμα της εστίασης συνοδεύτηκε και από παρατυπίες τόσο από ιδιοκτήτες καταστημάτων όσο και από πελάτες, καθώς πολλοί παραβίασαν τα μέτρα προστασίας που ισχύουν.

Το άνοιγμα της εστίασης τη Δευτέρα (03/05) συνοδεύτηκε και από παρατυπίες, καθώς κάποιοι άνοιξαν ήδη τους εσωτερικούς χώρους, άλλοι παραβίασαν το ωράριο λειτουργίας, ενώ αλλοι άφησαν τους πελάτες να συνωστίζονται όρθιοι χωρίς αποστάσεις. Με αποτέλεσμα να... πέσουν «βαριά» πρόστιμα.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη (04/05) πραγματοποιήθηκαν 94.249 έλεγχοι από τους οποίους προέκυψαν 373 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις και 81 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας.

Στην εστίαση, έπεσαν «βαριά» πρόστιμα σε ιδιοκτήτες, καθώς παραβίασαν τα μέτρα προστασίας που ισχύουν. Ειδικότερα, σε δύο ιδιοκτήτες μεζεδοπωλείων επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ και
15νθήμερη αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων τους, καθώς βρέθηκαν αρκετοί πελάτες στον εσωτερικό χώρο.

Επίσης, 1.000 ευρώ πρόστιμο και σύλληψη ιδιοκτήτη για παραβίαση του ωραρίου λειτουργίας και 300 ευρώ πρόστιμο σε 6 πελάτες που παρέμεναν στο χώρο μετά τις 11 το βράδυ.

Το ίδιο πρόστιμο επιβλήθηκε και στην Πάτρα, ενώ στο Βόλο ένας ιδιοκτήτης συνελήφθη και θα πρέπει να πληρώσει και πρόστιμο 3.000 ευρώ καθώς εντοπίστηκαν πελάτες στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος χωρίς να υπάρχει τήρηση των μέτρων και των αποστάσεων ασφαλείας.

Πηγή: Mega