Ελλάδα

Θρίλερ με απόπειρα αρπαγής 13χρονης στη Ραφήνα από 45χρονο άνδρα, πώς γλίτωσε το κορίτσι (βίντεο)

Θρίλερ με απόπειρα αρπαγής 13χρονης στη Ραφήνα από 45χρονο άνδρα, πώς γλίτωσε το κορίτσι (βίντεο)
Ένας 48χρονος κατηγορείται για απόπειρα αρπαγής 13χρονης στη Ραφήνα, γνωστός στην περιοχή ο φερόμενος ως δράστης, βρέθηκαν υπνωτικά χάπια στο αμάξι του, τι είπε το κορίτσι για την περιπέτειά της.

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Ραφήνας και όχι μόνο από την είδηση πως ένας άνδρας, 48 ετών, κατηγορείται ότι παρενόχλησε και προσπάθησε να επιβιβάσει με τη βία στο αυτοκίνητό του, 13χρονη την ώρα που εκείνη έκανε ποδήλατο, αργά το βράδυ της περασμένης Πέμπτης (27/05).

Με βάση τα στοχεία που έγιναν γνωστά, το κορίτσι πήγαινε με ποδήλατο από το κολυμβητήριο της Ραφήνας και ο φερόμενος ως δράστης την ακολούθησε ως τα πρώτα σπίτια της πόλης, στις Μαρίκες. Το ανήλικο κορίτσι επέστρεφε σπίτι της, βρέθηκαν υπνωτικά χάπια στο αμάξι του 48χρονου, ο οποίος είναι γνωστός στην περιοχή. Την ίδια ώρα, νέα υπόθεση αρπαγής ανήλικης συνέβη και στις Συκιές Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, στη Ραφήνα λίγο μετά τις 23:00, ο κατηγορούμενος πλησίασε με το αυτοκίνητό την ανήλικη, που έκανε ποδήλατο και την παρενόχλησε λεκτικά, ενώ αμέσως μετά της πρότεινε να μπει στο όχημά του. Εκείνη απομακρύνθηκε από το σημείο, ενώ ο 48χρονος την ακολούθησε και σε κάποια στιγμή σταμάτησε δίπλα της, βγήκε από το αυτοκίνητό του και προσπάθησε να την επιβιβάσει σε αυτό με την βία.

Τότε η 13χρονη έβαλε τις φωνές και στο σημείο πήγαν πολίτες που την άκουσαν, ενώ ο 48χρονος μπήκε στο αυτοκίνητό του και έφυγε με ταχύτητα από το σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι η πρώτη φορά, που προσπάθησε, ο συγκεκριμένος άνθρωπος να την προσεγγίσει. Το συγκεκριμένο βράδυ, λίγο έλειψε να την εγκλωβίσει και θα τα κατάφερνε εάν δεν άκουγε τις φωνές του κοριτσιού ένα ζευγάρι που πέρναγε τυχαία από το σημείο και έτρεξε να την βοηθήσει.

«Επέστρεφα στο σπίτι μου με το ποδήλατο. Με πλησίασε ένα λευκό όχημα στο οποίο επέβαινε άνδρας. Με ακολούθησε. Αποπειράθηκε να με ανεβάσει στο όχημα. Δεν τα κατάφερε και εγώ ξέφυγα», ανέφερε το θύμα.

Η γρήγορη αντίδραση του ζευγαριού που βρέθηκε να περπατά τυχαία στον δρόμο, οδήγησε τελικά στη σύλληψή του άνδρα. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι αστυνομικοί, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, κατάφεραν να εντοπίσουν το λευκό αυτοκίνητο στην Λεωφόρο Μαραθώνος στην περιοχή της Παλλήνης και να περάσουν χειροπέδες στον 48χρονο.

Το κορίτσι μίλησε στο «Mega», περιγράφοντας τα λεπτά του τρόμου:

-Κατέβαινα την Αραφήνος και με απειλούσε στην ουσία να μπω μέσα στο αμάξι του να με πάει σπίτι. Στην ουσία αυτό έγινε. Μου έλεγε να μπω μέσα, αυτό. Στην αρχή μου είπε «γεια σου κούκλα τι κάνεις;».
-Και μετά σου φώναζε…
-Ναι. Ήταν 20 λεπτά που ήμουν εδώ πέρα και από δίπλα από το αμάξι

Επίσης, ο κ. Κώστας Μπίκας, Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων Γυμνασίου Ραφήνας μίλησε στην εκπομπή «Live News» και το «Mega» για το πώς επηρέασε τη γειτονιά και τους γονείς: «Είναι της περιοχής ο άνθρωπος, δυστυχώς. Μας θλίβει το γεγονός. Μου είπαν τώρα για 1-2 περιστατικά πίσω από την πλατεία. Η Ραφήνα είναι μια ήσυχη περιοχή. Για άσπρο αυτοκίνητο δεν έχω ξανακούσει. Η κοπέλα μου είπαν το είχε ξαναδεί. Τον είδε και τον γνώρισε». «Είναι συμμαθήτρια του γιου μου. Για το κορίτσι μου το είπε ο γιος μου», πρόσθεσε.

Ο συγκεκριμένος άνδρας, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα όπου του ασκήθηκε δίωξη για παρενόχληση ανήλικου και για απόπειρα αρπαγής παιδιού. Επίσης, ερευνάται αν έχει προσπαθήσει να αρπάξει και αλλά παιδιά στο παρελθόν ενώ είναι πολύ πιθανό να δοθεί στη δημοσιότητα η φωτογραφία του.

Ο 48χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις αρχές,για απάτες στην περιοχή, καθώς παρουσιαζόταν ως λογιστής και αποσπούσε χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες.

(πληροφορίες από Mega)