Ελλάδα

Από τον Σεπτέμβρη σε όλη τη χώρα τα παιδιά 4 ετών στα νηπιαγωγεία

ΙΝΤΙΜΕ ΙΝΤΙΜΕ
Από τα 4 τους χρόνια θα πηγαίνουν στο νηπιαγωγείο τα παιδιά σε όλη τη χώρα σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας.

Για τη λειτουργία σχολείων και νηπιαγωγείων τη νέα σχολική χρονιά μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία ανέφερε πως «από τον Σεπτέμβριο θα γίνονται δεκτά στα δημοσιά νηπιαγωγεία όλα τα παιδιά τεσσάρων».

«Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τον εξής λόγο. Αν δει κανείς τις διεθνείς μελέτες δείχνουν ότι τα καλύτερα μαθησιακά αποτελέσματα εμφανίζονται σε χώρες που ξεκινούν από πιο νωρίς συστηματική δομημένη εκπαιδευτική διαδικασία» ανέφερε η υπουργός Παιδείας αιτιολογώντας την απόφαση αυτή του υπουργείου.

Μιλώντας μάλιστα στον ΣΚΑΪ, συμπλήρωσε πως «στα παιδιά αυτά θα αρχίσει και η εκμάθηση των αγγλικών». Σημειώνοντας πως «τα παιδιά πρέπει να έχουν εναλλακτικές» η Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε και στους υποψηφίους των Πανελληνίων για τους οποίους τόνισε πως θα μπορούν από φέτος να συμπληρώσουν τα δικαιολογητικά τους για να σπουδάσουν σε δημόσιο ΙΕΚ» καθώς όπως τόνισε «υπάρχουν και σ' αυτά περιζήτητες ειδικότητες».

Τέλος αναφερόμενη στη βάση εισαγωγής στα Πανεπιστήμια δήλωσε «θα ήταν το πιο εύκολο για μας  να πούμε μπείτε όλοι ελευθέρα στο Πανεπιστήμιο άλλα αυτό δεν είναι καλό ούτε για τα ιδία τα παιδιά ούτε για το εκπαιδευτικό μας σύστημα».