Ελλάδα

Διοικητική έρευνα για τις δηλώσεις Μπαλάσκα περί... παραδικαστικού

Διοικητική έρευνα για τις δηλώσεις Μπαλάσκα περί... παραδικαστικού
Στο στόχαστρο διοικητικής έρευνας βρίσκεται πλέον ο συνδικαλιστής της ΠΟΑΣΥ μετά και την οργισμένη ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Διοικητική έρευνα για τις δηλώσεις του συνδικαλιστή της ΠΟΑΣΥ Σταύρου Μπαλάσκα, διέταξε το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η έρευνα διατάχθηκε για τις δηλώσεις που έκανε ο Σταύρος Μπαλάσκας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, το Σάββατο, 5 Ιουνίου 2021, με τις οποίες έκανε λόγο για παραδικαστικό κύκλωμα αναφορικά με τις αποφυλακίσεις εγκληματιών του κοινού ποινικού δικαίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπαλάσκας σε δηλώσεις του είπε ξεκάθαρα πως ουσιαστικά το πρόβλημα για την εγκληματικότητα βρίσκεται μέσα στη Δικαιοσύνη: «Το πρόβλημα δεν είναι η Αστυνομία που τους πιάνει και τους παραπέμπει. Η Δικαιοσύνη είναι το πρόβλημα. Εκεί χρειάζεται να ρυθμιστούν κάποια πράγματα. Ας βγάλουν το ματάκι τους πάνω από την Αστυνομία. Το πρόβλημα είναι οι ποινές, αποφάσεις, δικαστικοί, παραδικαστικά. Εκεί γίνεται ένας κουβάς ολόκληρος και μέσα στον κουβά υπάρχει… Ας πάψουν να ασχολούνται με το δικό μας υπουργείο, και ας αρχίσουν να ασχολούνται με ένα άλλο υπουργείο. Δεν φταίμε εμείς συνέχεια. Εμείς τους πιάνουμε, τους δίνουμε στη Δικαιοσύνη, τους δίνουμε φακέλους, τους λέμε που είναι, πόσο μπήκαν μέσα, το παρελθόν τους, το μέλλον τους, τα λέμε» τόνισε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ.

Η αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Νωρίτερα σήμερα, Δευτέρα, 7 Ιουλίου, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), με ανακοίνωσή της, αντέδρασε έντονα στις αναφορές αυτές του κ. Μπαλάσκα συνδικαλιστή της Ελληνικής Αστυνομίας σε τηλεοπτική εκπομπή.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΕΔΕ έχει ως εξής:

«Οι απαράδεκτες καταγγελίες εκπροσώπου της Ελληνικής Αστυνομίας περί παραδικαστικών κυκλωμάτων και διεφθαρμένων δικαστικών, όσο δεν στηρίζονται σε συγκεκριμένα στοιχεία, αποτελούν επιβεβαίωση της διαρκούς κατάπτωσης του δημόσιου λόγου ο οποίος έχει υποκατασταθεί από συνθήματα και συκοφαντίες αγαπημένων καλεσμένων των Media.

Η ανεύθυνη χυδαιότητα τέτοιων εκπροσώπων της Αστυνομίας έχει ως όριο την αναζήτηση των ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών τους.
Θα αποστείλουμε σήμερα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. απόσπασμα των δηλώσεων του συγκεκριμένου εκπροσώπου της Αστυνομίας.
Με τον τρόπο αυτό θα απαντάμε πλέον σε κάθε ανάλογη πρόκληση».