Ελλάδα

Δολοφονία Μπερδέση: Κατέθεσε η σύντροφός του, δήλωσε σοκαρισμένη (βίντεο)

Δολοφονία Μπερδέση: Κατέθεσε η σύντροφός του, δήλωσε σοκαρισμένη (βίντεο)
Σοκαρισμένη από τη δολοφονία του αγαπημένου της Τάσου Μπερδέση με τον οποίο είχε μια σχέση αγάπης εδώ και δυο χρόνια, είναι η σύντροφός του Ελισάβετ, η οποία τόνισε ότι θέλει να βοηθήσει τις έρευνες.

Την ώρα που οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό των δολοφόνων του Τάσου Μπερδέση, ο οποίος έπεσε νεκρός στη Βάρη, η σύντροφος του 39χρονου πυγμάχου κατέθεσε στην Αστυνομία. Δήλωσε σοκαρισμένη, ενώ τόνισε ότι θέλει να βοηθήσει τις έρευνες. Τις επόμενες μέρες, θα ακολουθήσουν οι καταθέσεις της μητέρας και του αδερφού του πυγμάχου. «Υπάρχει ένα άγχος στις φυλακές μετά τις εκτελέσεις» λέει κρατούμενος του Κορυδαλλού

Μιλώντας στο «Star», η σύντροφος του δολοφονηθέντος είπε ότι κλήθηκε από την αστυνομία το Σάββατο (05/06) και έδωσε κατάθεση. Η Ελισάβετ Καρυπίδου προσπάθησε να βοηθήσει τις έρευνες, δίνοντας όσα περισσότερα στοιχεία γνωρίζει γύρω από τις τελευταίες επαφές του πυγμάχου, αν φοβόταν κάτι, ή αν τις είχε εκμυστηρευτεί κάποιον προβληματισμό του.

Το εντυπωσιακό μοντέλο που διατηρεί και ινστιτούτο ομορφιάς δεν μπορεί ακόμα να πιστέψει ότι ο σύντροφός της χάθηκε τόσο αναπάντεχα. Μίλησε και την εκπομπή «T-LΙVE», λέγοντας πως είναι συντετριμμένη και σοκαρισμένη: «Δεν μπορώ να μιλήσω δεν μπορώ να σας πω τίποτα αυτή τη στιγμή. Τον Τάσο τον είδα σήμερα το πρωί. Είπαμε ότι λέμε πάντα. Θα πήγαινε στην προπόνησή του όπως κάθε πρωί. Είμαστε μαζί δυο χρόνια» είπε με τρεμάμενη φωνή.

{https://www.youtube.com/watch?v=xwRiM0TCbz8}

«Υπάρχει ένα άγχος στις φυλακές μετά τις εκτελέσεις» λέει κρατούμενος

Εν τω μεταξύ, όπως ανέφερε κρατούμενος του Κορυδαλλού στο «Star», όσοι γνωρίζουν λεπτομέρειες για τη μαφιόζικη δολοφονία φοβούνται μήπως δοθεί εντολή για να κλείσει και το δικό τους στόμα, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Υπάρχει ένα άγχος στις φυλακές μετά τις εκτελέσεις. Μήπως μιλήσει κάποιος, μήπως κάποιος από αυτούς είναι μπλεγμένος, γιατί σίγουρα κάποιος είναι μπλεγμένος από τις φυλακές. Είναι λίγο περίεργα τα πράγματα, ειδικά στον Κορυδαλλό. Υπάρχουν αρκετοί μέσα στις φυλακές, έχουν χρήμα, είναι βαρυποινίτες και προσπαθούν να κρατήσουν τη νύχτα έξω και δίνουν κάποιες εντολές από μέσα. Οι μέσα πάντα κοιτάνε να φάνε τους έξω, ειδικά αν έχουν κάποιο δικαστήριο, ή σε κάποιες άλλες περιπτώσεις που υπάρχουν μαγαζιά της νύχτας που είναι μπλεγμένοι και οι από μέσα παίρνουν χρηματικά ποσοστά και οι έξω θέλουν να φύγουν, πάντα κοιτάνε πώς θα τους ξεκάνουν. Δεν μπορείς να φύγεις έτσι εύκολα, γιατί πολύ απλά δεν σε αφήνουν, επειδή γνωρίζεις».

Τι έδειξε η νεκροτομή

H νεκροτομή έδειξε ότι 10 από τις 14 σφαίρες του πολεμικού καλάσνικοφ έπληξαν το σώμα και το κεφάλι του θύματος. Συγκεκριμένα, στην «ατζέντα» της Ασφάλειας, βρίσκεται το τι ακριβώς συνέβη χθες το πρωί, έξω από το προπονητήριο όπου οι δράστες είχαν στήσει ενέδρα θανάτου στον 39χρονο.

Από εκεί και πέρα, «φως» στην υπόθεση αναμένεται να ρίξει και η εύρεση βιντεοληπτικού υλικού από κάμερες ασφαλείας, αλλά και οι νέες μαρτυρίες που ενδεχομένως δώσουν μία πιο ξεκάθαρη εικόνα για το πώς στήθηκε η ενέδρα στον πυγμάχο. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο, οι δράστες της δολοφονίας να ήταν τουλάχιστον δύο και να προσέγγισαν τον 39χρονο, γαζώνοντάς τον με καλάσνικοφ, ένα όπλο που τείνει να εξελιχθεί σε όπλο «σφραγίδα» και «ταυτότητα» στα ξεκαθαρίσματα της μαφίας.